Kalliste klinika

NAROČITE SE NA PREGLED!
Telefon: 01 72 44 300
E-mail: info@kalliste.si

 

Lasersko zdravljenje inkontinence

 

NAPREDNA CO2 LASERSKA TEHNOLOGIJA ZA ZDRAVLJENJE URINSKE INKONTINENCE.

 


Nova metoda zdravljenja stresne urinske inkontinence in sidroma ohlapne nožnice.


 

Urinska inkontinenca. Obstajata dve glavni vrsti urinske inkontinence, to sta stresna urinska inkontinenca (SUI) in urgentna inkontinenca (UUI), ki močno vplivata na kakovost življenja. Ena od treh žensk ima težave s stresno urinsko inkontinenco, 60 odstotkov žensk pa ima težave tako s SUI kot s čezmerno dejavnim sečnim mehurjem.

 

Uhajanje urina ob naporu. Težave nastanejo zaradi naravnega procesa staranja, dedne obremenitve, hormonskih sprememb v nosečnosti in po menopavzi ter mehanskih sprememb predvsem po vaginalnem porodu. Problematična  so tudi vsa stanja, ki so povezana z dolgotrajnim povišanim pritiskom v trebuhu: dolgotrajen kašelj, napenjanje pri zaprtju, fizično naporna dela, debelost. Posledično tkivo in mišice medeničnega dna postanejo ohlapni, izgubijo tonus, zaradi manjše tvorbe kolagena in elastina pa se zmanjšata tudi elastičnost in čvrstost. Tkivo ne more več ponujati dovolj močne podpore sečnici, strukture mehurja začnejo popuščati in pojavijo se težave z uhajanjem urina ob naporu - pri poskokih, teku, plesu, kašlju in kadarkoli se močno napnemo.

 

Inovativno zdravljenje. Laser ciljano ogreje notranje tkivo v okolici sečnice ter povzroča krčenje in regeneracijo kolagenskih in elastičnih vlaken, kar vodi do popolnega preoblikovanja tkiva na dolgi rok. Tkivo nožnice postane čvrstejše in bolj elastično, nožnica se skrči ter vnovič se vzpostavi začetno anatomsko stanje. Ker nožnična stena ni več povešena in se nožnično tkivo okrepi, tudi ob naporu (na primer med tekom, kašljanjem in podobno) urin ne uhaja.

 

Prednosti zdravljenja s CO2 laserjem in lastno plazmo bogato s trombociti:

- zdravi stresno urinsko inkontinenco

- zdravi sindrom ohlapne nožnice

- zdravi suho nožnico

- dokazana učinkovitost rezultatov

- neboleč poseg, ki traja 15 minut

- anestezija ni potrebna

- neposredno po posegu se lahko vrnete k vsakodnevnim opravilom

- dolgotrajni rezultati