3 najpomembnejši razlogi, zakaj nekatere ženske ne uživajo v intimnosti...

3 najpomembnejši razlogi, 

zakaj nekatere ženske 

ne uživajo v intimnosti...

Čeprav je intimnost pomemben del našega življenja vse od pubertete, pa do smrti, ima veliko žensk težave na tem področju.

Težave se kažejo različno in pogosto vodijo v izogibanje intimnosti. Saj veste, glavobol, prevelika utrujenost, ...

Tekom današnjega članka sicer ne bom govorila samo o razlogih za težave v intimnosti ampak bi vam rada dala tudi rešitev.

Preden pa nadaljujem, bi se vam rada predstavila...

Moje ime je Ksenija Šelih Martinec in sem že skoraj 30 let specialistka ginekologije in porodništva. In če preletim teh 30 let, je skoraj neverjetno, ko lahko rečem, da sem preko 130.000 ženskam že skušala pomagati na tem področju.

Skupaj z vami sem se razvijala. Ob spoznavanju vaših težav, sem iskala tudi rešitve. Ne samo na področju konvencionalne ginekologije in porodništva.

Spremembe na telesu po porodu, hormonska nihanja... vse od blagih težav s PMSjem pa do menopavze, ki resnično poruši ravnovesje.

Poslušala sem zgodbe vašega življenja in skupaj z vami stkala intimen odnos. Težko mi je bilo ko mi je na primer ženska po prebolelem raku na dojki povedala, da ne more več uživati v intimen odnosu, čeprav ima svojega moža resnično rada in si to želi. 

Ali pa ženske, ki se je odpovedala druženju, plesu, športu zato, ker se počuti nesigurno in neprijetno, ker ji uhaja urin...

Spomnim se gospe, ki je prišla v mojo ambulant s spremembami na koži intimnega predela, ki so bile tako boleče, da se kože niti dotakniti ni mogla brez bolečine. In tako je trpela že več let.

V želji kako pomagati vsem tem mojim ženskam, sem vstopila v svet regenerativne medicine. In tukaj sem našla veliko možnosti za pomoč pri teh težavah.

Regenerativna medicina je izraz za medicino, ki razvija metode za regeneracijo in obnovo poškodovanih celic, organov ali tkiv.

Na podlagi pogovorov z vami in iskanja rešitev se bom zdaj skupaj z vami odpravila na pot iskanja rešitev za težave, ki so vas v prvi vrsti pripeljale do tega zapisa...

#1 Razlog: Kakšno vlogo imajo naši starši?

Na naše življenje vplivajo vse izkušnje, tiste, ki se jih spomnimo in zavedamo, pa seveda tiste o katerih ne razmišljamo in se jih ne zavedamo.

In najpomembnejši pečat so na nas naredili naši starši. Ne toliko s tem, kaj so nam povedali, ampak s tem, kako so živeli.

Odnos med mamo in očetom, odnos očeta in matere do nas otrok nas je oblikoval. Skupaj s svojimi starši smo se učili kaj pomeni biti ženska, ali lahko v svojem življenju zaupam moškim ali so morda moški tisti, ki se jih moram bati. 

Tako smo si oblikovali vrednote, tudi predsodke in strahove.

Videla sem, da se pogosto zgodi, da ženska v intimnem odnosu pozabi na svoje potrebe, ampak želi ustreči samo partnerju. In videla sem tudi, da moški tega ne želijo, da je moškim lepo, če je lepo tudi njihovim ženskam. Koliko zmede, a ne?

Intimnost je pomembna. To veto iz našega vsakdanjega življenja in seveda so to potrdile tudi raziskave.

Ugotovitve, ki vas znajo presenetiti...

Ugotovitve, ki

vas znajo presenetiti...

Raziskave kažejo, da predajanje užitkom s partnerjem (karkoli že to za vas pomeni) močno vpliva na naše čustveno in psihološko stanje.

Kaj vse se zaradi tega zgodi?

Sprošča se hormon sreče, razbremenimo se stresa, izboljša se samopodoba in seveda - vaš odnos do intime se z vsakim užitkom spremeni.

Prav tako se nam zaradi tega sproščajo razne bolečine, ki jih imamo, izboljša se zdravje srca, krepimo svojo odpornost, telo in duha.

Lepo. Vendar same ugotovitve, nas ne bodo rešile...

Pa kar nadaljujmo...

#2 Razlog: Vajin odnos je najpomembnejši...

Kako lepo je, ko si zaljubljen. Koliko čustev in zanosa. Ampak vsi vemo, da zaljubljenost mine, na srečo. In potem vstopimo v resnično življenje. V njem je polno izzivov. Otroci, služba, pospravljanje, pranje, likanje in če je čas se posvetimo partnerju.

Kako napačno. 

Naučili so nas, da moramo prebeliti hišo vsakih nekaj let, da moramo zamenjati pohištvo, avto... Nihče pa nas ni naučil, da je najpomembnejše, da skrbimo za partnerski odnos.

Tudi roža usahne, če je ne zalivaš...

Dober partnerski odnos nas dela zadovoljne in srečne, in daje našim otrokom možnost, da verjamejo v lep odnos in bodo tudi sami v svojem življenju našli dobrega partnerja in se imeli lepo.

In intimen odnos je kot češnja na torti. Če se med sabo spoštujemo, čutimo in skrbimo drug za drugega, je tudi intimnost lepa za oba partnerja in ni samo nekaj kar se mora zgoditi in naj čimprej mine.

Dober partnerski odnos je prav gotovo najpomembnejši.

AMPAK...

#3 Razlog: Obstajajo tudi resnične zdravstvene težave...

Tudi kadar je odnos lep in oba partnerja skrbita drug za drugega, se spoštujeta in imata rada, se lahko pojavijo težave.

Uhajanje urina, suha nožnica, bolečine in številne okužbe spremenijo naš odziv med intimnim odnosom.

In prav na tem področju vam lahko veliko pomagam. Nove metode zdravljenja na področju regenerativne in funkcionalne ginekologije so spremenile tudi odnos nas, ginekologov do zdravljenja teh tako motečih težav.

O čem govorim? 

Gre za metode in postopke, s katerimi stimuliramo naše telo, da se obnovi (s pomočjo laserja, plazme bogata s trombociti, matičnimi celicami itd.).

Danes poznamo rešitev za marsikatero težavo.

A da ne prehitevamo vsega preveč, sem se domislila nečesa...

Za vas sem pripravila nekaj posebnega...

Za vas sem pripravila
nekaj posebnega...

Na podlagi skoraj 30 let izkušenj, je nekaj, kar sem ugotovila - o tem ženske še vedno ne govorijo rade (ali zelo težko).

Točno zato sem se odločila, da vas povabim na popolnoma brezplačen in neobvezujoč pogovor, kjer se bomo v maksimalni diskretnosti pogovorili o vaših težavah z intimo.

Četudi se za rešitev, ki vam jo bom predstavila, ne boste odločili, bom izredno vesela, da vam bom vsaj odgovorila na vsa vprašanja.

To je vendarle moje življenjsko poslanstvo, da razbijam tabuje in govorim o temah, ki so preveč pozabljene in še kako pomembne za kvalitetno življenje.

V primeru, da vas zanima več, berite dalje...

Dobro, Ksenija, kaj je moj naslednji korak, če želim brezplačen posvet?

Dobro, Ksenija, kaj je moj naslednji korak, če želim brezplačen posvet?

V kolikor si želite izkoristiti tole popolnoma brezplačno in neobvezujočo priložnost in ugotoviti, kaj vas ovira do sproščene intimnosti, sledite navodilom spodaj...

Čez nekaj vrstic vas čaka velik roza gumb, ki vas s klikom nanj preusmeri na preprost vprašalnik, ki ga na hitro izpolnite in pošljite.

V roku 24 ur vas bo nato nekdo iz moje ekipe poklical in povsem sproščeno se boste lahko dogovorili za termin brezplačnega posveta pri meni.

Če imate občutek, da vaša zagata preprosto ne more več čakati, pa me brezskrbno lahko tudi pokličete (če ura ni ravno 3 zjutraj) na telefonsko številko 040 454 171 in imate že v naslednjih nekaj minutah rezerviran termin.

PRIJAZNO OBVESTILO: V medicinskem centru Kalliste upoštevamo vsa priporočila NIJZ za preprečitev širjenja virusa COVID-19. Še vedno ostajamo odprti.

V kolikor pa raje izpolnjujete obrazec in počakate, da vas pokličemo mi, pa kliknite na spodnji gumb in čimprej naredite naslednji korak...

In ja - ker smo zasebna ordinacija, vam o dolgi čakalni vrsti ni potrebno skrbeti.

Komaj čakam, da se spoznamo! 

dr. Ksenija Šelih Martinec, ustanoviteljica Kalliste medicinskega centra

P.S. Naj vam zaupam še nekaj…

Ko imamo ženske rade svoje telo in v njem uživamo, se nam to obrestuje na vseh področjih – uspehu pri delu, zdravemu družinskemu okolju in odnosu do intime.

Presenečeni boste, kakšne spremembe lahko doživimo v življenju le z manjšim posegom "tam spodaj".

Tako da...

Če se kljub prebranem ne boste odločili, da si že danes rezervirate svoj termin, ne bom nič huda.

Pomirjena sem že s tem, da ste do te točke sploh prišli, saj sem vam vsaj odgovorila na kakšno vprašanje ali dve.

V primeru, da vam uspe karkoli spremeniti iz prvih dveh točk, se lahko marsikaj spremeni na bolje, tudi brez tretje točke.

P.P.S. Spodaj vam želim pokazati še nekaj mnenj zadovoljnih strank...


2020 Kalliste I Vse pravice pridržane