Untitled design 7

Domov / Estetika / Oblikovanje telesa – Intralipoterapija

Trajno uničenje maščobnih celic z intralipoterapijo


Če se kljub primerni telesni teži, uravnoteženi prehrani in telesni aktivnosti na določenih predelih ne morete znebiti maščobnih oblog, vam lahko pomagamo s posebnim postopkom, imenovanim intralipoterapija. 

Intralipoterapija je topljenje maščob na določenih problematičnih predelih. Namenjena je torej preoblikovanju dela telesa in ne hujšanju.

Kaj je intralipoterapija?

Intralipoterapija je terapija trajnega odstranjevanja lokaliziranih maščobnih oblog.

Metoda ima evropski certifikat in jo lahko uporabljajo le za to usposobljeni zdravniki.

PREDNOSTI INTRALIPOTERAPIJE:

 • Minimalno boleč postopek, lokalna anestezija ni potrebna,
 • Trajno odstranjevanje maščobnih oblog,
 • Odlična dostopnost vseh težavnih predelov: trebuh, boki, notranji in zunanji del stegen, predel kolen, nadlahti, podbradek,…
 • Varna metoda,
 • Spoštovanje naravnih procesov razgrajevanja in izločanja maščobnih celic v telesu,
 • Primerno tudi za tretiranje pseudoginekomastije pri moških.

Kako poteka postopek intralipoterapije? 

Metoda predstavlja kratkotrajen ambulanti poseg, ki je z uporabo anestetika minimalno boleč. Terapije lahko ponavljate tako dolgo, dokler ne dosežete želenega rezultata. Običajno so potrebne tri terapije.

V predel maščobe zdravnik s posebno upogljivo iglo – kanilo vbrizga telesu prijazno snov*, ki razgradi maščobo. Telo nato samo odstrani ostanke uničenih maščobnih celic, maščoba pa se metabolizira na enak način, kot maščoba iz hrane.

*Aktivna učinkovina v proizvodu je DEOKSIHOLAT, ki zagotavlja visoko učinkovitost in trajno odstranjuje maščobno tkivo.

Uporablja se lahko na: vratu, nadlahteh, hrbtu, ledvenem predelu, moških prsih, trebuhu, notranjem ali zunanjem delu stegen, zadnjici, ob kolenih in golenih.

Pred posegom v ambulanti opravite pregled in posvet, na podlagi želja in težav pa zdravnik pripravi ustrezen program. Poseg je varen, učinkovit in pod strokovnim nadzorom zdravnika.

Kako deluje intralipoterapija?  

S pomočjo omenjene tehnike, raztopino DEOKSIHOLAT vnašamo v predel podkožnega maščevja, kjer povzroča kemični razpad maščobnih celic, imenovan adipocitolizo.

Razgrajene celične stene se v procesu metabolizma odstranijo, maščoba pa postopoma vstopa v kri in se vključi v običajen presnovni proces.

Postopek intralipoterapije omogoča prehajanje raztopine v predel maščobe, medtem ko se dermisa (podkožja) in predela mišic ne dotikamo. Za to uporabljamo specialne dolge in upogljive igle oz. kanile.

Rezultat izboljšamo z uporabo ultrazvoka neposredno po terapiji, ki razbija maščobne celice in pospeši drenažo.

Svetujemo 3-5 terapij v razmaku 3-4 tednov. Končni rezultat je viden 3-4 mesece po terapiji.

Vzdrževalne terapije niso potrebne, saj gre za trajno uničenje maščobnih celic.

Kakšno je okrevanje in na kaj moramo biti pozorni po terapiji?

Neposredno po terapiji se lahko pojavi občutek srbenja, rdečica, lokalen občutek toplote, bolečina oteklina in modrica. Najpogosteje vsi simptomi hitro izginejo, lahko pa trajajo tudi do 6 dni.

Odsvetujemo, da se tretirano področje izpostavlja intenzivnemu viru toplote (sončenje, savna). Priporoča se nošenje kompresijskih nogavic ali pasov 7 dni po terapiji.

Razgrajene celične stene se v procesu metabolizma odstranijo, maščoba pa postopoma vstopa v kri in se vključi v običajen presnovni proces, kar v praksi pomeni, da je v krvi prisotna maščoba na isti način, kot bi jo zaužili s hrano. Zato je prav tako potrebno prilagoditi prehranjevalni režim tako, da v telo ne vnašamo novih maščob.

 • DOBRO JE VEDETI

Postopek intralipoterapije ni namenjen hujšanju, temveč trajnemu odstranjevanju lokaliziranih maščobnih oblog na kritičnih predelih. Idealen pacient za to terapijo je oseba z BMI pod 30.

Metode ne izvajamo v primerih:

 • Nosečnost in dojenje,
 • Osebe s srčnimi in ledvičnimi obolenji,
 • Osebe z srčnimi in kroničnimi infekcijami,
 • Avtoimune bolezni,
 • Diabetes,
 • Osebe s psihičnimi motnjami,
 • Osebe z motnjami krvavenja in koagulacije.

Koliko me stane trajno uničenje maščobnih celic z intralipoterapijo?

V medicinskem centru Kalliste smo na podlagi več kot 30 let izkušenj in strokovnem znanju iz področja ginekologije uvedli moderne medicinske metode in ostale pripomočke za izvedbo tako ginekoloških, kot estetskih posegov.

Bolj kot cenovna dostopnost, nam je pomembno, da vam ponudimo kar se da učinkovito rešitev, ki vam bo prinašala rezultate več let - praviloma brez stranskih učinkov.

Cene intralipoterapije se gibljejo med 350 EUR in 580 EUR na posamezno terapijo (odvisno od velikosti tretiranega predela). Ob zakupu paketa 3 terapij vam nudimo 10% popust.

Na tej točki se vam verjetno pojavljajo še dodatna vprašanja, kar je razumljivo, prav zato vas vabimo na popolnoma brezplačen in neobvezujoč posvet z našimi zdravniki.

Prijavite se na brezplačen posvet

Prijavite se na brezplačen in strokoven posvet o možnostih trajnega uničenja maščobnih celic z intralipoterapijo.

Vse kar morate narediti je, da izpolnete spodnji obrazec in oddate prijavo. Nato vas bo kontaktiral nekdo iz naše strokovne ekipe in odgovoril na vaša morebitna vprašanja ter za vas rezerviral termin posveta, ki vam najbolj odgovarja.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Mnenja naših zadovoljnih strank

Spoštovani!

Z vami bi rada delila svojo izkušnjo v Kalliste centru in z dr. Šelihovo.

Nekje sem prebrala, da se več kot 43% spolno aktivnih žensk v razvitih državah redno srečuje s težavami pri naravnem oziroma spontanem vlaženju nožnice. Ker sem tudi sama po dveh porodih opažala podobne spremembe, sem se odločila, da na temu nekaj naredim. Veliko sem brala o dr. Šelihovi in se enkrat opogumila. Še nikoli v življenju me ni bilo tako strah, če sem se odločila prav. A danes ne bi spremenila ničesar in bi priporočala vsem ženskam, da se ne sprijaznijo z usodo, ampak čimprej ukrepajo, preden bo prepozno.

Andreja

Pozdravljena!

Odnos z mojim partnerjem se je počasi spreminjal v pekel zaradi pomanjkanja posteljnih užitkov. Na trenutke sem se že zbala, da me bo mož zapustil. Že preden sva začela, sem čutila nek odpor, saj sem vedela, da me telo ne uboga in da bom ponovno čutila tiste bolečine. Moža imam izredno rada in želela sem, da bi bilo vse, tako kot prej. Ko sem odkrila, da obstaja rešitev za moj problem, sem začutila, kako se mi je kamen odvalil od srca. Danes mineva že več kot 5 let, odkar sem zapustila Kalliste medicinski center in najinih težav v odnosu ni več. Večno bom hvaležna dr. Šelihovi.

Maja

Vesna Rebonja

Zelo strokovni in prijazni, zahvaljujem se jim iz srca. Meni so pomagali rešiti dolgotrajno težavo

Irena Pušnik-Špes

Bila sem deležna operativnega posega in hvala, res je sedaj enkratno, brez teh težav

Ida Medved

Dobra zdravnica

Milena

Dr. Šelih Ksenja je ČLOVEK je zdravnica, je prijetna, je prijazna, je potrpežljiva, je resodlična oseba, s katero je vredno pokramljati in se ji prepustiti!!!!! Čudovita

Mateja Krajnc

Pregled pr vas super izkušnja. Strokovno in prijetno, žal samo izvid ni bil najboljši...

Enisa Siljak

Pravi in strokovni center za ženske težave

Emina Rizvić

Zelo prijetna zdravnica

Nadja

Hvala enako najboljša in najbolj človeška in srčna ginekologinja na svet

Specialisti z dolgoletnimi izkušnjami

1x1Ksenija

Sem dr. Ksenija Šelih Martinec, specialistka ginekologije in porodništva ter ustanoviteljica zasebnega medicinskega centra Kalliste, kjer že od leta 1992 uspešno & diskretno rešujemo ginekološke težave žensk.

V želji pomagati ženskam, da bi živele kakovostno in polno življenje,sem na podlagi 30-letnih izkušenj uvedla postopke in tehnike za izboljšanje spolnosti, s katerimi sem uspela pomagati že več kot 126.500 različnim ženskam.

Moja največja želja je, da bi se ženske bolj posvetile sebi. Da bi začutile svoje telo. Da bi začutile svojo notranjo moč in v njej uživale. Še bolj kot to pa, da bi o težavah v spolnosti spregovorile na glas in si želele poiskati pomoč.

Prepričana sem, da je telo dom naše duše in da bi morali za ta dom skrbeti bolje kot za hišo, v kateri bivamo. Šele, ko bo telo prožno, vitalno in zdravo, potem bomo ugotovili, kako lepo je živeti.