Untitled design 13

Domov / Estetika / Lasersko odstranjevanje dlak

Trajno odstranjevanje dlak z laserjem


Gladka koža brez vraščenih dlačic in rdečice. Občutek brezskrbnosti, saj vas neželene dlačice ne morejo presenetiti in vas postaviti v nelagoden položaj, pa naj bo zaradi higienskih, estetskih ali športnih razlogov.

Trajna odstranitev dlak zagotovo pomeni bolj udobno in zadovoljno bivanje v našem telesu. In danes jih lahko s pomočjo učinkovitega diodnega laserja za odstranjevanje dlačic, odstranite učinkovito in varno.

Zakaj se odločiti za TRAJNO odstranjevanje dlak z laserjem?

Trajno odstranjevanje dlačic z laserjem prinaša številne prednosti kot so:

 1. 1
        Praktičnost in prihranek časa: Pozabite na vsakodnevno britje ali pogoste obiske kozmetičnih salonov. Odstranjevanje dlak z laserjem ponuja dolgotrajno rešitev, s čimer prihranite dragoceni čas v vaši dnevni rutini nege.
 2. 2
        Povečana samozavest: Po odstranitvi telesnih dlak boste z veseljem pokazali svojo svilnato gladko kožo, ne glede na to, ali ste na plaži, v telovadnici ali ali sredi katerega koli opravka.
 3. 3
        Izboljšana higiena: Odstranjevanje telesnih dlak lahko prispeva k izboljšani higieni, saj zmanjšuje kopičenje znoja. Uživajte v svežem in čistem občutku, ki traja ves dan, še posebej na področjih telesa, ki so nagnjena k potenju.
 4. 4
        Občutek brezskrbnosti: Neželene dlačice vas ne bodo mogle več presenetiti in vas postaviti v nelagoden položaj - pa naj bo zaradi higienskih, estetskih ali športnih razlogov.
 5. 5
        Gladka koža, brez vraščenih dlak: S trajnim odstranjevanjem dlačic po telesu bo vaša koža bolj gladka in mehka, hkrati pa se ne boste nikoli več spopadali z nadležnimi vraščenimi dlakami.

Ali je vseeno kateri laser za
odstranjevanje dlak izberem?

Pomembno se je zavedati, da na trgu obstaja več različnih tipov laserjev oz. tehnologij za trajno odstranjevanje dlak, ki se med seboj razlikujejo po svoji učinkovitosti in varnosti.

Najbolj poznana sta verjetno IPL tehnologija (ang. “Intense Pulsed Light”) in diodni laser. Glavna razlika med njima je v svetlobnem spektru ter načinu in učinkovitosti delovanja.

IPL tehnologija uporablja širok spekter intenzivne pulzne svetlobe za odstranjevanje dlak. To pomeni, da se svetloba razprši ter deluje na celotno površino kože in ne zgolj na dlačne mešičke, kot v primeru laserja. IPL lahko zmanjša rast dlak, vendar pogosto zahteva več tretmajev za dosego enake stopnje učinkovitosti kot diodni laser, hkrati pa predstavlja večje tveganje za poškodbe kože.

Boljša izbira za trajno odstranjevanje dlak je torej diodni laser, ki z usmerjeno svetlobo bolje prodre v kožo, da doseže melanin (pigment, ki daje barvo dlačic), pri čemer pride do sproščanja toplotne energije, ki uniči dlačne mešičke ter posledično do dolgotrajnega zmanjšanja rasti dlak. Hkrati je postopek odstranjevanja dlak z diodnim laserjem manj invaziven in bolj varen, saj selektivno cilja na melanin v dlačicah, ne pa (tudi) na okoliško kožo in tkivo.


“V medicinskem centru Kalliste smo po več kot 10 letih izkušenj in uporabe različnih laserjev, stopili stopničko višje v učinkovitosti, varnosti in udobju brez bolečin, ter pričeli izvajati tretmaje za odstranjevanje dlačic z diodnim laserjem Soprano Ice.

Zakaj smo za vas izbrali diodni laser Soprano Ice?

Ker vam želimo zagotoviti le najboljše smo za vas izbrali priznan diodni laser Soprano Ice, ki velja za zlati standard na področju trajnega odstranjevanja dlak in se ponaša z naslednjimi prednostmi:

 • Varno in učinkovito odstranjuje dlake kjerkoli na telesu, razen okoli oči.
 • Združuje diodni laser s hladilnim sistemom za bolj udobno izkušnjo, brez neprijetnega občutka vročine in nelagodja.
 • Primeren je za vse tipe kože in barve dlak, vendar najbolje deluje na temnejših dlakah in svetlejši polti.
 • Klinično dokazano učinkovit in odobren s strani ameriške FDA.
 • Dobitnik nagrade estetske industrije
 • Minimalno boleč poseg.
 • Ponuja večje območje obsevanja, kar zagotavlja hitrejše in popolno okrevanje, zato se lahko po postopku nemudoma vrnete k vsakdanjim aktivnostim.
 • DOBRO JE VEDETI

Soprano Ice je izredno učinkovit pri temnejših dlakah, saj se svetloba usmerja v melanin - pigment, ki je bolj prisoten v temnejših dlačicah. Zaradi svoje specifične valovne dolžine (810 nm) lahko Soprano Ice težje doseže in zanesljivo obravnava bele, sive, svetle in rdeče dlačice, ki imajo manj melanina. V vsakem primeru je priporočljivo, da se pred posegom posvetujete s strokovnjakom, ki bo ocenil vašo kožo in dlačice ter vam svetoval najboljšo možnost za odstranjevanje dlak, ki je prilagojena vašim potrebam in ciljem.

Kako poteka odstranjevanje dlak s Soprano Ice laserjem?

Postopek trajnega odstranjevanja dlak z laserjem Soprano Ice je preprost, minimalno boleč, varen in učinkovit. Zahvaljujoč različnim velikostim nastavkov pa je lahko tudi na večjih površinah zadovoljivo hiter.

Najprej bomo, pred samo terapijo, na brezplačnem pregledu in posvetu, glede na vaš tip kože in dlačic, določili najbolj učinkovite parametre

Pred terapijo si depilirajte področje največ en dan pred tretmajem. Depilacija mora biti na način rezanja dlake, ne puljenje ali odstranjevanje s kemičnimi preparati. Priporočamo britje z britvico.

V spodnjem videu si lahko pogledate, kako poteka postopek laserskega odstranjevanja dlak ali pa si več preberete v spodnjih vrsticah. 

Na dan vaše terapije bo terapevt tretirano področje najprej premazal s hladnim gelom, ki poleg hlajenja omogoča gladko in hitro drsenje laserske sonde.

Z lasersko sondo bo terapevt s hitrimi gibi drsel po tretirani površini, po sistemu mreženja, kar omogoča popolno prekrivanje in obdelavo vseh dlačic.

Posege odstranjevanja dlak z laserjem opravljamo tako pri ženskah, kot pri moških.

 • DOBRO JE VEDETI

Svetujemo vam, da se nekaj časa pred in po terapiji ne izpostavljate soncu, saj lahko v tem primeru uporabimo višje energije in tako je rezultat še hitrejši in boljši.

Kako deluje Soprano Ice diodni laser?

Postopek laserskega odstranjevanja dlak s Soprano Ice je minimalno boleč in varen. Med postopkom se povrhnjica kože ne poškoduje, zato faze okrevanja ni.

Večina laserjev deluje po principu enkratnega prehoda čez dlačico. Tako mora v tistem prehodu generirati zadostno količino energije, da dlačico uniči. Tako visoke energije dlačico “spečejo”, opeklina pa ostane tudi na povrhnjici v obliki rdečih pikic in pekočega, razdraženega občutka.

Zahvaljujoč Ice tehnologiji se pri uporabi Soprano Ice laserja povrhnjica ves čas hladi, v podkožju, kjer so lasni mešički, pa se počasi akumulira toplota.

Zaradi posebne dinamične tehnike drsenja sonde po tretiranem področju, toplota v podkožju narašča zelo počasi in termično uniči lasni mešiček kakor da bi ga skuhal, brez opekline.

Učinkovito odstranjevanje dlak z laserjem je posledica delovanja laserskega žarka na žive dele dlačnega mešička. Ob takšnem postopku lahko dokončno uničimo le tiste dlake, ki so v trenutku posega v aktivni fazi rasti (5-15 % dlak), zato je postopek potrebno večkrat ponoviti (6-10 ponovitev), da lahko dosežemo optimalen uspeh.

Zaradi neenakomerne rasti dlak je za končni rezultat praviloma potrebnih 6-10 ponovitev.

S Soprano Ice laserjem smo marsikomu povrnili upanje in zaupanje v učinkovitost laserskih terapij ter jih rešili nadležnih dlačic.

Nasvet zdravnice

Ponudba trajnega odstranjevanja dlačic je široka in naj vam cena ne bo edino vodilo, saj so lahko nekatere terapije cenovno res ugodne, dolgoročno pa zaradi slabše učinkovitosti ne predstavljajo trajne rešitve.

Zato vam svetujem, da za trajno odstranjevanje dlačic izberete medicinski center, kjer boste pred posegom opravili posvet pri zdravniku in kjer se uporabljajo medicinski laserji.

Koliko me stane, da trajno odstranim dlačice?

Ker lahko uničimo le dlačice, ki so v aktivni fazi rasti, je za trajno odstranitev dlak potrebno opraviti 6 do 10 terapij.

Cena je odvisna od tretiranega predela telesa. Tako vas takšna učinkovita rešitev v grobem stane nekje od 60 EUR, pa tja do 450 EUR na eno terapijo.

Zato imamo na voljo:
– Paket 3 terapij s 30% popustom
– Paket 6 terapij s 50% popustom

Na tej točki se vam verjetno pojavljajo še dodatna vprašanja, kar je razumljivo, prav zato vas vabimo na popolnoma brezplačen in neobvezujoč posvet z zdravnico.

Prijavite se na brezplačen posvet

Prijavite se na brezplačen posvet o trajnem odstranjevanju dlak z laserjem.

Vse kar morate narediti je, da izpolnete spodnji obrazec in oddate prijavo. Nato vas bo kontaktiral nekdo iz naše strokovne ekipe in odgovoril na vaša morebitna vprašanja ter za vas rezerviral termin posveta, ki vam najbolj odgovarja.

Mnenja naših zadovoljnih strank

Spoštovani!

Z vami bi rada delila svojo izkušnjo v Kalliste centru in z dr. Šelihovo.

Nekje sem prebrala, da se več kot 43% spolno aktivnih žensk v razvitih državah redno srečuje s težavami pri naravnem oziroma spontanem vlaženju nožnice. Ker sem tudi sama po dveh porodih opažala podobne spremembe, sem se odločila, da na temu nekaj naredim. Veliko sem brala o dr. Šelihovi in se enkrat opogumila. Še nikoli v življenju me ni bilo tako strah, če sem se odločila prav. A danes ne bi spremenila ničesar in bi priporočala vsem ženskam, da se ne sprijaznijo z usodo, ampak čimprej ukrepajo, preden bo prepozno.

Andreja

Pozdravljena!

Odnos z mojim partnerjem se je počasi spreminjal v pekel zaradi pomanjkanja posteljnih užitkov. Na trenutke sem se že zbala, da me bo mož zapustil. Že preden sva začela, sem čutila nek odpor, saj sem vedela, da me telo ne uboga in da bom ponovno čutila tiste bolečine. Moža imam izredno rada in želela sem, da bi bilo vse, tako kot prej. Ko sem odkrila, da obstaja rešitev za moj problem, sem začutila, kako se mi je kamen odvalil od srca. Danes mineva že več kot 5 let, odkar sem zapustila Kalliste medicinski center in najinih težav v odnosu ni več. Večno bom hvaležna dr. Šelihovi.

Maja

Vesna Rebonja

Zelo strokovni in prijazni, zahvaljujem se jim iz srca. Meni so pomagali rešiti dolgotrajno težavo

Irena Pušnik-Špes

Bila sem deležna operativnega posega in hvala, res je sedaj enkratno, brez teh težav

Ida Medved

Dobra zdravnica

Milena

Dr. Šelih Ksenja je ČLOVEK je zdravnica, je prijetna, je prijazna, je potrpežljiva, je resodlična oseba, s katero je vredno pokramljati in se ji prepustiti!!!!! Čudovita

Mateja Krajnc

Pregled pr vas super izkušnja. Strokovno in prijetno, žal samo izvid ni bil najboljši...

Enisa Siljak

Pravi in strokovni center za ženske težave

Emina Rizvić

Zelo prijetna zdravnica

Nadja

Hvala enako najboljša in najbolj človeška in srčna ginekologinja na svet

Specialisti z dolgoletnimi izkušnjami

1x1Ksenija

Sem dr. Ksenija Šelih Martinec, specialistka ginekologije in porodništva ter ustanoviteljica zasebnega medicinskega centra Kalliste, kjer že od leta 1992 uspešno & diskretno rešujemo ginekološke težave žensk.

V želji pomagati ženskam, da bi živele kakovostno in polno življenje,sem na podlagi 30-letnih izkušenj uvedla postopke in tehnike za izboljšanje spolnosti, s katerimi sem uspela pomagati že več kot 126.500 različnim ženskam.

Moja največja želja je, da bi se ženske bolj posvetile sebi. Da bi začutile svoje telo. Da bi začutile svojo notranjo moč in v njej uživale. Še bolj kot to pa, da bi o težavah v spolnosti spregovorile na glas in si želele poiskati pomoč.

Prepričana sem, da je telo dom naše duše in da bi morali za ta dom skrbeti bolje kot za hišo, v kateri bivamo. Šele, ko bo telo prožno, vitalno in zdravo, potem bomo ugotovili, kako lepo je živeti.