VelaShape III – celostno oblikovanje telesa

Videz pomarančne kože – celulit. Lokalizirano kopičenje maščobe. Ohlapna in neelastična koža. Ste ob kateri od naštetih težav prikimali? Morda ob dveh ali celo vseh treh? Trend sedativnega življenja, pomanjkanja časa za športno aktivnost, redno prehrano ipd. nas na žalost pelje v smeri rasti težav z ohranjanjem vitkega in vitalnega telesa in danes se skoraj vsak človek sooča vsaj z eno od zgoraj navedenih težav.

ZAKAJ VelaShape III

Sodobna in učinkovita medicinska metoda za:

 • odstranjevanje celulita
 • zmanjševanje obsega
 • izboljšanje kvalitete kože

Videz pomarančne kože – celulit. Lokalizirano kopičenje maščobe. Ohlapna in neelastična koža. Ste ob kateri od naštetih težav prikimali? Morda ob dveh ali celo vseh treh? Trend sedativnega življenja, pomanjkanja časa za športno aktivnost, redno prehrano ipd. nas na žalost pelje v smeri rasti težav z ohranjanjem vitkega in vitalnega telesa in danes se skoraj vsak človek sooča vsaj z eno od zgoraj navedenih težav.

V Kalliste medicinskem centru se zavedamo nadležnosti omenjenih težav in njihovih negativnih posledic na naše zdravje in dobro počutje. V želji, da bi vam lahko ponudili učinkovito, varno in strokovno pomoč, ves čas sledimo najnovejšim raziskavam in preučujemo nove medicinske tehnologije. Zato smo za vas izbrali VelaShape III, prvi in vodilni sistem na svetu s certifikatom FDA, ki omogoča neinvazivno medicinsko rešitev za oblikovanje telesa. Tehnologija VelaShape III omogoča varno terapijo za zdravljenje celulita, zmanjšanje obsega in izboljšanje napetosti kože na predelih bokov, nog, zadnjice, trebuha in nadlahti.

S sistemom VelaShape III se problematični predeli hitro in vidno polepšajo, koža postane bolj gladka in svilnato mehka.

Velashape III je zmagovalec dogodka Anti-aging Medicine European Congres (AMEC) v Parizu v kategoriji neinvazivne tehnologije za oblikovanje telesa.

Velashape III C 300x216

Narekovaj

VelaShape III je prvi in vodilni sistem na svetu s certifikatom FDA, ki omogoča varno terapijo za zdravljenje celulita, zmanjšanje obsega in izboljšanje napetosti kože na predelih bokov, nog, zadnjice, trebuha in nadlahti.

POSTOPEK IN DELOVANJE VelaShape III TEHNOLOGIJE
KAKO POTEKA POSTOPEK Z VelaShape III TEHNOLOGIJO

VelaShape III je naprava z dvema nastavkoma. Večji nastavek je namenjen obravnavi večjih predelov, kot so trebuh, stegan in zadnjica, manjši pa je namenjen bolj delikatnim predelom, kot so vrat, nadlahti in meča. Medtem, ko ležite na udobni postelji, terapevt obravnava izbrane predele z večjim ali manjšim nastavkom. Večini pacientov se postopek VS zdi udoben in ga opišejo kot toplo, ogrevalno masažo globokega tkiva. Parametre energij se da preprosto prilagajati in tako lahko zagotovimo udobje in učinkovitost na najvišji stopnji.

DELOVANJE POSTOPKA Z VelaShape III TEHNOLOGIJO

Revolucionarna VelaShape III tehnologija združuje delovanje štirih energij: infrardeče svetlobe, bipolarne radiofrekvence, vakuuma in masažnih valjčkov. Vsaka energija ima specifično delovanje in kombinacija vseh omogoča zelo širok obseg delovanja, hkrati sinergistično delovanje potencira izjemne učinke.

 1. Infrardeča svetloba segreva kožo do globine 5 mm, spodbuja mikrocirkulacijo in posledično izboljša izkoristek lokalnega metabolizma. Na ta način zmanjšuje velikost maščobnih celic.
 2. Bipolarna radiofrekvenca dodatno segreva podkožje do globine 15 mm, kar poveča pretok krvi in kisika. S tem se pospeši presnova maščobnih oblog. Hkrati radiofrekvenca spodbuja tvorbo fibroblastov ter kolagena in elastina, kar dodatno krepi vezivno tkivo.
 3. Vakuum ustvari podtlak, ki razširi kapilare v podkožju in izboljša prekrvavitev obdelovanega dela telesa.
 4. Masažni valjčki mehanično pospešujejo odtekanje nakopičene medcelične tekočine skozi limfni sistem.

VelaShape tehnologija torej z uporabo vseh energij povzroči globoko ogrevanje maščobnih celic, okoljnega veznega tkiva in spodjega dela dermalne podlage kolagenskih vlaken – t.i. oglevanje v globini. Ta oblika učinkovitega ogrevanja in vakuum stimulirata nastajanje novega in boljšega kolagena ter elastina. Rezultat je lokalizirano zmanjšanje ohlapnosti kože, volumna telesa in splošno izboljšanje strukture in teksture kože.

NASVET ZDRAVNICE

Med terapijo infrardeča in radiofrekvenčna energija segrevata tkivo, vakuum in masažni valjčki pa mehansko obelčujeta tkivo. V primeru večje občutljivosti na svetlobo ali nagnjenosti h krčnim žilam na to opozorite terapevta pred terapijo, prav tako v primeru premočnega občutka toplote med terapijo. Terapevt lahko glede na vaša opozorila prilagodi parametre energij. V primeru nagnjenosti k modricam obstaja velika verjetnost pojava modric, predvsem na predelu stegen.

OKREVANJE IN REZULTATI:
NA KAJ MORAMO BITI POZORNI PO TERAPIJI IN OKREVANJE

Na tretiranem področju zasledimo rdečico in občutek povečane toplote tudi do nekaj ur po terapiji. Drugih stranskih učinkov ni. Zaradi razgradnje maščob priporočamo, da v času celotnega protokola pijete več vode. Tako se bo razgrajena maščoba lažje in hitreje odplaknila iz telesa.

KAKO UČINKOVITA JE METODA

Sistem VelaShape III ponuja prvo rešitev pri odpravi celulita. Z združitvijo infrardeče svetlobe, bipolarne radiofrekvence, vakuuma in globoke masaže tkiva s pomočjo masažnih valjčkov se problematični predeli hitro in vidno polepšajo, koža postane gladka in svilnato mehka. Izboljša se struktura kože, zmanjša se obseg na obdelovanem predelu telesa, zaradi izboljšane prekrvavitve pa se spodbudi lokalni metabolizem.

VS terapije za zdravljenje celulita lahko delamo na predelih vratu (podbradek), nadlahti, stegen, zadnjice, boov in trebuha. Večina pacientov vidi postopne in kumulativne rezultate tekom režima tretmajev.

Po VelaShape protokolu lahko pričakujemo

 • Postopno bolj gladko površini kože z opazno zmanjšanim celulitom,
 • Zmanjšanje obsega z opaznim preoblikovanjem tretiranega področja in
 • Izboljpšano strukturo in napetost kože.
KOLIKO PONOVITEV JE POTREBNIH IN KDAJ SO VIDNI REZULTATI POSTOPKA?

Prvi rezultati so vidni že po eni terapiji, a ze bolj očitne rezultate običajno svetujemo zgolj 3 tretmaje. Razmak med tretmaji je 3 tedne. Vzdrževalne tretmaje svetujemo na 3 – 6 mesecev.

PREDNOSTI
 • neboleče
 • varno
 • brez faze okrevanja
 • brez čakanja na rezultate
 • dolgotrajno delovanje
 • učinki vidni že po eni terapiji
 • terapije na 3 tedne
 • hrati deluje na zdravljenje celulita, zmanjševanje obsega in izboljpanje napetosti kože
 • postopek se lahko izvaja na stegnih, mečih, zadnjici, bokih, trebuhu, nadlahteh in vratu
Zarnica DOBRO JE VEDETI…

VelaShape III io terapija za hujšanje. VelaShape III uporablja kombinacijo energij za oblikovanje in korekcijo vašega telesa z zmanjševanjem maščobnih celic na  kritičnih predelih, ko uravnotežena prehrana in vadba nista več učinkoviti. Idealen VelaShape pacient je oseba z BMI (indeksom telesne mase) nižjim od 30 in stopnjo celulita 1 in 2 po Nurnberger-Muller klasifikaciji celulita. Povprašajte svojega zdravnika ali terapevta naj določi ali ste primeren kandidat za VelaShape terapijo ali ne.

Več kot 80% žensk ima težave s celulitom. Celulit ali videz pomarančne kože na stegnih, zadnjici, trebuhu ni izključno vezan na način življenja, saj se pojavlja tudi pri ženskah, ki vzdržujejo normalno telesno težo in so telesno aktivne. Celulit pogosteje zaznamo pri ženskah, moški so mu redkeje izpostavljeni. Ženska koža je tanjša, usmerjenost kolagenskih in elastanskih tkiv je drugačna, prav tako pa igrajo pomembno vlogo ženski spolni hormoni.

Celulit je posledica razporeditve maščobnega tkiva in kolagena v podkožju. Kolagenska vlakna tvorijo prekate in v primeru večje maščobne mase ta neenakomerno pritiska na usnjico in povrhnjico in tako ustvari videz pomarančne kože.

Najnovejše študije, objavljene v strokovni literaturi, so pokazale, da je pomemben vzrok sprememb, ki nastanejo pri celulitu, zastrupitev z železom, ki zaradi slabe prekrvavitve in otekanja izstopi iz žil. V medceličnem prostoru železo povzroča kronično vnetje, degenerativne spremembe, fibrozo in zakislitev tkiv.

Stopnja celulita je odvisna od:

 • količine in velikosti maščobnih celic v podkožju
 • debelosti usnjice in povrhnjice
 • zakisanosti tkiv

Nurnberger-Muller lestvica klasifikacije celulita:

 1. STOPNJA
  • Ko pacient stoji ali leži celulit ni viden oz. ni videza pomarančne kože. Ob stisku kože pa se pojavi voidez pomarančne kože.
 2. STOPNJA
  • Celulit oz. videz pomarančne kože je viden ko pacient stoji, a ne ko leži.
 3. STOPNJA
  • Celulit oz. videz pomarančne kože se vidi spontano ko pacent stoji ali leži.

V Kalliste medicinskem centru ponujamo različne izredno učinkovite metode za odpravljanje celulita. V želji po doseganju najboljših rezultatov smo izbrali le najbolj učinkovite medicinske metode.

Za odpravljanje celulita poznamo več metod:

 • VELASHAPE III
 • INTRADERMOTERAPIJA – ALIDIYA
 • ULTRATONE BIOSTIMULACIJA BY FUTURA PRO

Najustreznejši izbor vam predstavi zdravnik ob posvetu in prvem pregledu. Glede na stopnjo celulita zdravnik izbere in vam predlaga najustreznejšo metodo.

Morda vas zanima tudi?

S klikom na spodnje povezave spoznajte:

Rezervirajte si termin za brezplačen posvet.