Domov / Estetika / Pomlajevanje z lastno plazmo

Pomlajevanje obraza
z lastno plazmo bogato s trombociti


Plazma bogata s trombociti oziroma PRP v koži pospeši procese regeneracije in rekonstrukcije. To pomeni, da stimulira vaše lastne celice, da se regenerirajo in pomladijo tkivo. Rezultat je bolj napeta, sveža in elastična koža z manj gubicami.

Pomlajevanje obraza s PRP daje dolgotrajne rezultate obnove in pomlajevanja. Ker je naravna sestavina, ki povsem ustreza vašemu telesu, ne prinaša nobenih alergijskih ali drugih neugodnih stranskih učinkov.

Zakaj pomlajevanje z lastno plazmo bogato s trombociti?

Pomlajevanje z lastno plazmo bogato s trombociti je ena izmed najbolj naravnih, minimalno invazivnih metod pomlajevanja, ki stimulira lastno telo k obnovi in pomlajevanju.

Trombociti v plazmi vsebujejo številne rastne faktorje in beljakovine, ki spodbujajo obnovo oz. lasten potencial regeneracije kože. To pomeni, da se poškodovane celice nadomestijo z novimi, funkcionalno identičnimi celicami. Hkrati pa se povečuje proizvodnja kolagena in elastina ter izboljša tekstura kože.

Ta postopek pomlajevanja je minimalno invaziven, saj se uporablja pacientova lastna plazma, zato ni nevarnosti za zavrnitev, alergijske ali druge imunske reakcije. Postopek se opravi v pol ure in je praviloma neboleč oz. minimalno boleč, saj na zdravljen predel nanesemo lokalno anestetično sredstvo. Rezultati so naravni, dolgotrajni in izboljšajo tonus ter sijaj kože.

Uporaba plazme bogate s trombociti tako predstavlja nov, inovativen pristop v pomlajevanju kože obraza in telesa. Uporablja se tudi na drugih področjih medicine, v zobozdravstvu, ortopediji, oftalmologiji, dermatologiji.


V medicinskem centru Kalliste za pridobivanje plazme uporabljamo RegenLab sete, izdelek švicarskega podjetja Regen Lab, ki z vsemi certifikati sodi v sam vrh tehnologije pridobivanja plazme bogate s trombociti

Zakaj menimo, da je pomlajevanje obraza s PRP ena najboljših izbir?

Direktno vbrizgavanje PRP plazme v kožo pospeši procese regeneracije in rekonstrukcije. PRP plazma stimulira pacientove lastne celice, da regenerirajo in pomladijo tkivo, kar se odraža v:

  • povečani elastičnosti, tonusu in debelini kože
  • izboljšanju strukture in barve kože ter zmanjševanju pigmentnih nepravilnosti
  • preoblikovanju kolagenskih vlaken in tvorbi kvalitetnejšega kolagena
  • dolgoročnem glajenju gubic in brazd
  • hitrejšemu celjenju po estetskih posegih

PRP svetujemo vsem, ki se soočajo z utrujeno, suho, uvelo in neenakomerno pigmentirano kožo, pri znakih staranja in plešavosti ter tistim, ki imajo povečano verjetnost alergijskih reakcij in si želijo uporabljati naravne ter neinvazivne tehnike pomlajevanja.

Sam redno skrbim za svoj obraz, ampak nekaterih nepravilnosti se ne moremo znebiti sami in potrebujemo strokovno pomoč. Zato sem se odločil, da obiščem Kalliste medicinski center.

Ker sem na splošno pristaš naravnih pristopov k naravni lepoti, sem se odločil za osvežitev obraza s plazmo bogato s trombociti. 

Če si tudi vi želite osvežiti svoj zunanji jaz je Kalliste medicinski center pravo mesto za to. Dejansko zelo, zelo priporočam.

KALLISTE AMARO ID23 05 09 02257

- David Amaro

Kako poteka postopek pomlajevanja s PRP?

PRP pridobimo tako, da pacientu odvzamemo majhno količino krvi (podobno kot pri običajnem odvzemu krvi za laboratorijske teste) in jo centrifugiramo. Tako ločimo plazmo bogato s trombociti od drugih krvnih komponent, kot so rdeče krvne celice in vnetne bele krvne celice.

Pacientova lastna plazma se nato injicira neposredno v kožo na področja obraza, ki jih želi pomladiti. 

Po tretmaju s PRP je lahko prisotna rahla rdečica in oteklina na mestu injiciranja, lahko nastane tudi kakšna modrica. To je običajen in začasen stranski učinek, ki običajno mine v nekaj urah ali dneh.

Ker so vsi elementi PRP avtologni oziroma pacientu lastni, je metoda popolnoma varna in ne obstaja možnost alergijskih ali drugih imunskih reakcij. 

Koliko tretmajev potrebujem in kakšna je cena?

Priporočeno število tretmajev pomlajevanja obraza s PRP je odvisno od več dejavnikov, vključno s stanjem kože, želenimi rezultati in individualnimi potrebami posameznika.

Običajno se priporoča serija tretmajev v razmiku od 4 do 6 tednov, da se dosežejo optimalni rezultati. Za nekatere posameznike je lahko dovolj že en tretma, medtem ko drugi morda potrebujejo več tretmajev za dosego želenih učinkov.

Pomembno je, da se pred odločitvijo za pomlajevanje obraza s PRP posvetujete s strokovnjakom, ki bo ocenil vaše potrebe in vam svetoval glede števila in pogostosti tretmajev.

Cena ene terapije pomlajevanja s PRP je 450 EUR

Za vse storitve Medicinskega centra Kalliste nudimo možnost plačila na do 84 obrokov s pomočjo preprostega sistema Leanpay.

Prijavite se na brezplačen posvet

Prijavite se na brezplačen in strokoven posvet o možnostih pomlajevanja obraza s plazmo bogato s trombociti.

Vse kar morate narediti je, da izpolnete spodnji obrazec in oddate prijavo. Nato vas bo kontaktiral nekdo iz naše strokovne ekipe in odgovoril na vaša morebitna vprašanja ter za vas rezerviral termin posveta, ki vam najbolj odgovarja.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Mnenja naših zadovoljnih strank

Spoštovani!

Z vami bi rada delila svojo izkušnjo v Kalliste centru in z dr. Šelihovo.

Nekje sem prebrala, da se več kot 43% spolno aktivnih žensk v razvitih državah redno srečuje s težavami pri naravnem oziroma spontanem vlaženju nožnice. Ker sem tudi sama po dveh porodih opažala podobne spremembe, sem se odločila, da na temu nekaj naredim. Veliko sem brala o dr. Šelihovi in se enkrat opogumila. Še nikoli v življenju me ni bilo tako strah, če sem se odločila prav. A danes ne bi spremenila ničesar in bi priporočala vsem ženskam, da se ne sprijaznijo z usodo, ampak čimprej ukrepajo, preden bo prepozno.

Andreja

Pozdravljena!

Odnos z mojim partnerjem se je počasi spreminjal v pekel zaradi pomanjkanja posteljnih užitkov. Na trenutke sem se že zbala, da me bo mož zapustil. Že preden sva začela, sem čutila nek odpor, saj sem vedela, da me telo ne uboga in da bom ponovno čutila tiste bolečine. Moža imam izredno rada in želela sem, da bi bilo vse, tako kot prej. Ko sem odkrila, da obstaja rešitev za moj problem, sem začutila, kako se mi je kamen odvalil od srca. Danes mineva že več kot 5 let, odkar sem zapustila Kalliste medicinski center in najinih težav v odnosu ni več. Večno bom hvaležna dr. Šelihovi.

Maja

Vesna Rebonja

Zelo strokovni in prijazni, zahvaljujem se jim iz srca. Meni so pomagali rešiti dolgotrajno težavo

Irena Pušnik-Špes

Bila sem deležna operativnega posega in hvala, res je sedaj enkratno, brez teh težav

Ida Medved

Dobra zdravnica

Milena

Dr. Šelih Ksenja je ČLOVEK je zdravnica, je prijetna, je prijazna, je potrpežljiva, je resodlična oseba, s katero je vredno pokramljati in se ji prepustiti!!!!! Čudovita

Mateja Krajnc

Pregled pr vas super izkušnja. Strokovno in prijetno, žal samo izvid ni bil najboljši...

Enisa Siljak

Pravi in strokovni center za ženske težave

Emina Rizvić

Zelo prijetna zdravnica

Nadja

Hvala enako najboljša in najbolj človeška in srčna ginekologinja na svet

Specialisti z dolgoletnimi izkušnjami

1x1Ksenija

Sem dr. Ksenija Šelih Martinec, specialistka ginekologije in porodništva ter ustanoviteljica zasebnega medicinskega centra Kalliste, kjer že od leta 1992 uspešno & diskretno rešujemo ginekološke težave žensk.

V želji pomagati ženskam, da bi živele kakovostno in polno življenje,sem na podlagi 30-letnih izkušenj uvedla postopke in tehnike za izboljšanje spolnosti, s katerimi sem uspela pomagati že več kot 126.500 različnim ženskam.

Moja največja želja je, da bi se ženske bolj posvetile sebi. Da bi začutile svoje telo. Da bi začutile svojo notranjo moč in v njej uživale. Še bolj kot to pa, da bi o težavah v spolnosti spregovorile na glas in si želele poiskati pomoč.

Prepričana sem, da je telo dom naše duše in da bi morali za ta dom skrbeti bolje kot za hišo, v kateri bivamo. Šele, ko bo telo prožno, vitalno in zdravo, potem bomo ugotovili, kako lepo je živeti.