Untitled desqecdweign 1

Domov / Estetika / Oblikovanje telesa – Redustim

REDUSTIM 

zdravljenje debelosti


Vas nadležni odvečni kilogrami nikakor nočejo zapustiti, kljub uravnoteženi prehrani in redni športni aktivnosti? Ste zaradi skrbi za vaše zdravje in želji po zadovoljstvi z lastnim telesom iskali pomoč v različnih centrih za oblikovanje telesa, pa vam niso mogli ponuditi učinkovite metode, ki bi poskrbela tako za vaše zdravje, kot lepo telo? Vam je uspelo izgubiti nekaj podkožnega maščevja, a trebušna debelost še ostaja in ste zaskrbljeni zaradi negativnega vpliva debelosti na vaše zdravje?

Danes poznamo izjemno učinkovito metodo izgube odvečne maščobe celega telesa, imenovano Redustim.

Zakaj redustim?

Dolga leta ni bilo metode, ki bi delovala na odpravljanje visceralne maščobe.

V Kalliste medicinske centru vam ponujamo pomoč z novo revolucionarno medicinsko napravo Redustim, ki združuje učinkovitost biomagnetnih polj in koristi globoke masaže z mikro pritiski, kar vam zagotavlja doslej še nikoli doseženih rezultatov hujšanja – progresivno zmanjšanje visceralne (globoke trebušne) maščobe* in podkožne maščobe*, ki sta dva od najpogostejših razlogov za nastanek srčnožilnih bolezni, kapi, sladkorne bolezni in tudi neplodnosti.


Klinične raziskave so pokazale, da z Redustim-om v povprečju zmanjšamo obseg pasu od 5 do 6 cm že po 12-ih tridesetminutnih terapijah, kar pomeni izgubo obsega do kar dveh številk!

Kako poteka postopek z redustim tehnologijo?

Postopek z metodo Redustim je zelo preprost in prijeten.

Oblečete bombažno obleko in “zlezete” v napravo ReduStim. Medtem, ko vi ležite, Redustim z izmeničnim napihovanjem in praznjenjem deluje drenažno, medtem pa biomagnetna polja topijo vašo podkožno in visceralno maščobo.

Več o tem, kako poteka postopek z Redustim tehnologijo si lahko pogledate v spodnjem video posnetku.

Delovanje redustim tehnologije:

Redustim naprava temelji na tehnologiji, ki s pomočjo biomagnetnih polj naravno stimulira odpravljanje nakopičenih maščobnih celic. Nakopičena maščoba se razgradi po popolnoma naravni poti.

Za zmanjševanje obsega trebuha in kurjenja maščobe je Redustim unikatna metoda, ki postopno in trajno uničuje tako podkožno, kot tudi trebušno (visceralno) maščobo brez stranskih učinkov in/ali metabolnih omejitev.

 • DOBRO JE VEDETI

Na kaj moramo biti pozorni po terapiji in okrevanje?

Med postopkom ReduStim se razgradi večja količina maščobe, zato priporočamo, da v času celotnega protokola pijete več vode. Tako se bo razgrajena maščoba lažje in hitreje odplaknila iz telesa.

Kako učinkovita je metoda?

Klinične raziskave so pokazale, da z Redustim-om v povprečju zmanjšamo obseg pasu od 5 do 6 cm že po 12-ih tridesetminutnih terapijah, kar pomeni izgubo obsega do kar dveh številk!

Shujševalna tehnologija ReduStim vam zagotavlja učinkovite in dolgotrajne rezultate že po 12. terapijah.

Prednosti

 • Popolnoma neboleča metoda odprave viscelarne maščobe in prekomerne telesne teže
 • Neinvazivna in neagresivna terapija, brez neželenih stranskih učinkov
 • Klinično dokazana učinkovitost v več kot 15-letnih raziskavah
 • Spoštuje naravni biološki proces razgradnje maščobe
 • Učinkovita pomoč pri neplodnosti, ki je rezultat prekomerne teže
 • Odpravljanje prekomerne teže po porodu in viscelarne maščobe v času menopavze
 • Brez okrevanja, kar pomeni, da se lahko takoj vrnete k vašim vsakodnevnim aktivnostim

Metoda hujšanja vs odstranjevanje lokalizirane maščobe

Redustim je izjemno učinkovita metoda hujšanja, torej izgube odvečne maščobe celega telesa.

Za odstranjevanje lokalizirane maščobe, torej maščobnih oblog le na določenih delih telesa, kot npr na: trebuhu, bokih, t.i. “jahalkah” ipd., pa priporočamo intralipoterapijo, ki deluje bolj ciljano in tam trajno uničuje maščobne celice.

V času nosečnosti metode ne izvajamo.

 • DOBRO JE VEDETI

Trend debelosti neusmiljeno raste v vseh državah razvitega sveta in povzroča resne zdravstvene težave, kot so: visok pritisk, hiperholesterolemija, sladkorna bolezen tipa II, srčno-žilne bolezni, možgansko kap, nekatere vrste raka… Debelost je tudi razlog za zmanjšanje povprečne pričakovane življenjske dobe. Trebušna debelost predstavlja visok dejavnik tveganja za koronarne bolezni in sladkorno bolezen tipa II.

ReduStim je primeren za vse, ki jim ni vseeno za svoje zdravje ter zdrav videz in si želijo ne samo danes, ampak tudi jutri uživati vsak pomemben trenutek s svojimi najdražjimi. Predvsem se priporoča pri težavah, kot so: 

 • prekomerna teža,
 • neplodnost, ki je rezultat prekomerne teže,
 • prekomerna teža po porodu,
 • visceralna debelost (trebušna maščoba) v času menopavze.

5 osnovnih principov zmanjševanja visceralne maščobe:

 • Redna fizična aktivnost (aerobno-vzdržljivostna ali intervalni trening).
 • Uravnotežen prehranjevalni režim brez diet in presežkov, priporočamo izogibanje prigrizkom med obroki.
 • Zmanjšanje vnosa količine soli.
 • Zmanjšanje ali izločitev vnosa ogljikovih hidratov z visokim glikemičnim indeksom (zamenjava za bolj sestavljene OH).
 • Pospešeno in učinkovito zmanjševanje obsega trebuha z ReduStim-om.

Kopičenje odvečne maščobe v telesu je posledica neravnovesja med zaužito in porabljeni energijo, kar v praksi pomeni: v telo vnesemo več kalorij, kot jih naše telo porabi. Odvečne kalorije se pričnejo kopičiti v obliki maščobnih celic (adipociti) v maščobno tkivo na dva načina:

 • kot visceralna (globoka ali trebušna) maščoba
 • kot podkožna (periferna) maščoba

Visceralne in podkožne maščobne celice se razlikujejo po učinkih na posameznikovo zdravje:

PODKOŽNA MAŠČOBA se nahaja pod kožo in med skeletnimi mišicami. Tipična postava je oblika “hruške”. Težave, povezane s podkožnim maščevjem, so posledica mehanskih obremenitev (npr. artroza, varioce, otekline, celulit in tudi žolčni kamni).

VISCERALNA MAŠČOBA se nahaja v predelu trebuha in sicer med in v organih ter jih prične ogrožati. Tipična postava je oblika “jabolka”. Maščoba v predelu trebuha predstavlja mnogo večjo nevarnost za zdravje, saj velike količine maščobnih celic sproščajo številne toksične snovi, ki imajo škodljive učinke na arterije in povzročajo bolezni, kot so ateroskleroza, vnetna stanja metabolnega sindroma.

Obstaja preprost test, s katerim lahko grobo ocenimo tveganje za zdravje zaradi visceralne debelosti:

Obseg trebuha se izmeri 3cm nad linijo popka. Mejne vrednosti znašajo:

Ženske: 80 – 88          Moški: 94 – 102

To pomeni, da v primeru preseženega obsega 88cm (velja za ženske) 102cm (velja za moške) je tveganje za zdravje zelo visoko. Visceralne maščobne celice so zelo velike, presnovno zelo aktivne in povzročajo presnovne motnje. Odvečna visceralna maščoba je neposredno povezana s kar 20 krat večjim tveganjem za srčno-žilna obolenja in zato je potrebno poskrbeti za odpravo teh maščobnih oblog, saj zmanjšanje obsega v predelu trebuha omogoča izboljšanje mnogih metabolnih in srčno-žilnih funkcij.

Visceralna debelost na pogled morda ni tako očiten, kot debelost, a ima veliko hujše posledice na zdravje. Obseg trebuha se je izkazal kot glavni kriterij za določanje tveganja zdravja. Vendar natančno diagnozo prepustite zdravniku.

V Kalliste medicinskem centru se zavedamo negativnih vplivov odvečne maščobe na zdravje in zato smo poiskali vrhunske tehnologije, ki nudijo učinkovito pomoč pri odpravljanju tako visceralne, kot tudi podkožne maščobe.

Za odpravljanje maščobnih oblog poznamo več različnih metod:

 • REDUSTIM
 • INTRALIPOTERAPIJA
 • VELASHAPE III
 • ULTRATONE BIOSTIMULACIJA BY FUTURA PRO

Najustreznejši izbor vam predstavi zdravnik ob brezplačnem posvetu in prvem pregledu. Glede na tip maščobnega tkiva, način in lokacijo kopičenja, zdravnik izbere in vam predlaga najustreznejšo metodo.

Prijavite se na brezplačen posvet

Prijavite se na brezplačen in strokoven posvet o možnostih odprave prekomerne telesne teže in viscelarne maščobe s tehnologijo Redustim.

Vse kar morate narediti je, da izpolnete spodnji obrazec in oddate prijavo. Nato vas bo kontaktiral nekdo iz naše strokovne ekipe in odgovoril na vaša morebitna vprašanja ter za vas rezerviral termin posveta, ki vam najbolj odgovarja.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Mnenja naših zadovoljnih strank

Spoštovani!

Z vami bi rada delila svojo izkušnjo v Kalliste centru in z dr. Šelihovo.

Nekje sem prebrala, da se več kot 43% spolno aktivnih žensk v razvitih državah redno srečuje s težavami pri naravnem oziroma spontanem vlaženju nožnice. Ker sem tudi sama po dveh porodih opažala podobne spremembe, sem se odločila, da na temu nekaj naredim. Veliko sem brala o dr. Šelihovi in se enkrat opogumila. Še nikoli v življenju me ni bilo tako strah, če sem se odločila prav. A danes ne bi spremenila ničesar in bi priporočala vsem ženskam, da se ne sprijaznijo z usodo, ampak čimprej ukrepajo, preden bo prepozno.

Andreja

Pozdravljena!

Odnos z mojim partnerjem se je počasi spreminjal v pekel zaradi pomanjkanja posteljnih užitkov. Na trenutke sem se že zbala, da me bo mož zapustil. Že preden sva začela, sem čutila nek odpor, saj sem vedela, da me telo ne uboga in da bom ponovno čutila tiste bolečine. Moža imam izredno rada in želela sem, da bi bilo vse, tako kot prej. Ko sem odkrila, da obstaja rešitev za moj problem, sem začutila, kako se mi je kamen odvalil od srca. Danes mineva že več kot 5 let, odkar sem zapustila Kalliste medicinski center in najinih težav v odnosu ni več. Večno bom hvaležna dr. Šelihovi.

Maja

Vesna Rebonja

Zelo strokovni in prijazni, zahvaljujem se jim iz srca. Meni so pomagali rešiti dolgotrajno težavo

Irena Pušnik-Špes

Bila sem deležna operativnega posega in ,hvala, res je sedaj enkratno, brez teh težav

Ida Medved

Dobra zdravnica

Milena

Dr. Šelih Ksenja je ČLOVEK je zdravnica, je prijetna, je prijazna, je potrpežljiva, je resodlična oseba, s katero je vredno pokramljati in se ji prepustiti!!!!! Čudovita

Mateja Krajnc

Pregled pr vas super izkušnja. Strokovno in prijetno, žal samo izvid ni bil najboljši...

Enisa Siljak

Pravi in strokovni center za ženske težave

Emina Rizvić

Zelo prijetna zdravnica

Nadja

Hvala enako najboljša in najbolj človeška in srčna ginekologinja na svet

Specialisti z dolgoletnimi izkušnjami

1x1Ksenija

Sem dr. Ksenija Šelih Martinec, specialistka ginekologije in porodništva ter ustanoviteljica zasebnega medicinskega centra Kalliste, kjer že od leta 1992 uspešno & diskretno rešujemo ginekološke težave žensk.

V želji pomagati ženskam, da bi živele kakovostno in polno življenje,sem na podlagi 30-letnih izkušenj uvedla postopke in tehnike za izboljšanje spolnosti, s katerimi sem uspela pomagati že več kot 126.500 različnim ženskam.

Moja največja želja je, da bi se ženske bolj posvetile sebi. Da bi začutile svoje telo. Da bi začutile svojo notranjo moč in v njej uživale. Še bolj kot to pa, da bi o težavah v spolnosti spregovorile na glas in si želele poiskati pomoč.

Prepričana sem, da je telo dom naše duše in da bi morali za ta dom skrbeti bolje kot za hišo, v kateri bivamo. Šele, ko bo telo prožno, vitalno in zdravo, potem bomo ugotovili, kako lepo je živeti.