Domov / Estetika / VelaShape III

VelaShape III -

celostno oblikovanje telesa


Videz pomarančne kože – celulit. Lokalizirano kopičenje maščobe. Ohlapna in neelastična koža.

Ste ob kateri od naštetih težav prikimali?

Morda ob dveh ali celo vseh treh? Trend sedativnega življenja, pomanjkanja časa za športno aktivnost, redno prehrano ipd., nas na žalost pelje v smeri rasti težav z ohranjanjem vitkega in vitalnega telesa in danes se skoraj vsak človek sooča vsaj z eno od zgoraj navedenih težav.

Zakaj VelaShape III?

Sodobna in učinkovita medicinska metoda za:

 • odstranjevanje celulita
 • zmanjševanje obsega
 • izboljšanje kvalitete kože

V Kalliste medicinskem centru se zavedamo nadležnosti omenjenih težav in njihovih negativnih posledic na naše zdravje in dobro počutje. V želji, da bi vam lahko ponudili učinkovito, varno in strokovno pomoč, ves čas sledimo najnovejšim raziskavam in preučujemo nove medicinske tehnologije.

Zato smo za vas izbrali VelaShape III, prvi in vodilni sistem na svetu s certifikatom FDA, ki omogoča neinvazivno medicinsko rešitev za oblikovanje telesa. Tehnologija VelaShape III omogoča varno terapijo za zdravljenje celulita, zmanjšanje obsega in izboljšanje napetosti kože na predelih bokov, nog, zadnjice, trebuha in nadlahti.

S sistemom VelaShape III se problematični predeli hitro in vidno polepšajo, koža postane bolj gladka in svilnato mehka.

VelaShapeIII logo for whiteBGs
335 3358336 fda approved logo png

Velashape III je zmagovalec dogodka Anti-aging Medicine European Congres (AMEC) v Parizu v kategoriji neinvazivne tehnologije za oblikovanje telesa.

Kako poteka postopek z VelaShape III tehnologijo?

VelaShape III je naprava z dvema nastavkoma. Večji nastavek je namenjen obravnavi večjih predelov, kot so trebuh, stegan in zadnjica, manjši pa je namenjen bolj delikatnim predelom, kot so vrat, nadlahti in meča.

Medtem, ko ležite na udobni postelji, terapevt obravnava izbrane predele z večjim ali manjšim nastavkom. Večini pacientov se postopek zdi udoben in ga opišejo kot toplo, ogrevalno masažo globokega tkiva. Parametre energij se da preprosto prilagajati in tako lahko zagotovimo udobje in učinkovitost na najvišji stopnji.

Delovanje postopka z VelaShape III tehnologijo

Revolucionarna VelaShape III tehnologija združuje delovanje štirih energij: infrardeče svetlobe, bipolarne radiofrekvence, vakuuma in masažnih valjčkov. Vsaka energija ima specifično delovanje in kombinacija vseh omogoča zelo širok obseg delovanja, hkrati pa sinergetično delovanje potencira izjemne učinke.

 • Infrardeča svetloba segreva kožo do globine 5 mm, spodbuja mikrocirkulacijo in posledično izboljša izkoristek lokalnega metabolizma. Na ta način zmanjšuje velikost maščobnih celic.
 • Bipolarna radiofrekvenca dodatno segreva podkožje do globine 15 mm, kar poveča pretok krvi in kisika. S tem se pospeši presnova maščobnih oblog. Hkrati radiofrekvenca spodbuja tvorbo fibroblastov ter kolagena in elastina, kar dodatno krepi vezivno tkivo.
 • Vakuum ustvari podtlak, ki razširi kapilare v podkožju in izboljša prekrvavitev obdelovanega dela telesa.
 • Masažni valjčki mehanično pospešujejo odtekanje nakopičene medcelične tekočine skozi limfni sistem.

VelaShape tehnologija torej z uporabo vseh energij povzroči globoko ogrevanje maščobnih celic, okoljnega veznega tkiva in spodjega dela dermalne podlage kolagenskih vlaken – t.i. ogrevanje v globini. Ta oblika učinkovitega ogrevanja in vakuum stimulirata nastajanje novega in boljšega kolagena ter elastina. Rezultat je lokalizirano zmanjšanje ohlapnosti kože, volumna telesa in splošno izboljšanje strukture in teksture kože.

Nasvet zdravnice

Med terapijo infrardeča in radiofrekvenčna energija segrevata tkivo, vakuum in masažni valjčki pa mehansko obelčujeta tkivo. V primeru večje občutljivosti na svetlobo ali nagnjenosti h krčnim žilam na to opozorite terapevta pred terapijo, prav tako v primeru premočnega občutka toplote med terapijo. Terapevt lahko glede na vaša opozorila prilagodi parametre energij. V primeru nagnjenosti k modricam obstaja velika verjetnost pojava modric, predvsem na predelu stegen.

Na kaj moramo biti pozorni po terapiji in okrevanje?

Na tretiranem področju zasledimo rdečico in občutek povečane toplote tudi do nekaj ur po terapiji. Drugih stranskih učinkov ni. Zaradi razgradnje maščob priporočamo, da v času celotnega protokola pijete več vode. Tako se bo razgrajena maščoba lažje in hitreje odplaknila iz telesa.

Kako učinkovita je metoda?

Sistem VelaShape III ponuja prvo rešitev pri odpravi celulita. Z združitvijo infrardeče svetlobe, bipolarne radiofrekvence, vakuuma in globoke masaže tkiva s pomočjo masažnih valjčkov se problematični predeli hitro in vidno polepšajo, koža postane gladka in svilnato mehka. Izboljša se struktura kože, zmanjša se obseg na obdelovanem predelu telesa, zaradi izboljšane prekrvavitve pa se spodbudi lokalni metabolizem.

Velashape terapije za zdravljenje celulita lahko delamo na predelih vratu (podbradek), nadlahti, stegen, zadnjice, boov in trebuha. Večina pacientov vidi postopne in kumulativne rezultate tekom režima tretmajev.

Po VelaShape protokolu lahko pričakujemo:

 • Postopno bolj gladko površino kože z opazno zmanjšanim celulitom,
 • Zmanjšanje obsega z opaznim preoblikovanjem tretiranega področja in
 • Izboljšano strukturo in napetost kože.

VelaShape tehnologija torej z uporabo vseh energij povzroči globoko ogrevanje maščobnih celic, okoljnega veznega tkiva in spodjega dela dermalne podlage kolagenskih vlaken – t.i. oglevanje v globini. Ta oblika učinkovitega ogrevanja in vakuum stimulirata nastajanje novega in boljšega kolagena ter elastina. Rezultat je lokalizirano zmanjšanje ohlapnosti kože, volumna telesa in splošno izboljšanje strukture in teksture kože.

Koliko ponovitev je potrebnih in kdaj so vidni rezultati postopka?

Prvi rezultati so vidni že po eni terapiji, a za bolj očitne rezultate običajno svetujemo zgolj 3 tretmaje. Razmak med tretmaji je 3 tedne. Vzdrževalne tretmaje svetujemo na 3 – 6 mesecev.

Prednosti

 • neboleče
 • varno
 • brez faze okrevanja
 • brez čakanja na rezultate
 • dolgotrajno delovanje
 • učinki vidni že po eni terapiji
 • terapije na 3 tedne
 • hrati deluje na zdravljenje celulita, zmanjševanje obsega in izboljpanje napetosti kože
 • postopek se lahko izvaja na stegnih, mečih, zadnjici, bokih, trebuhu, nadlahteh in vratu
 • DOBRO JE VEDETI

VelaShape III je terapija za hujšanje. VelaShape III uporablja kombinacijo energij za oblikovanje in korekcijo vašega telesa z zmanjševanjem maščobnih celic na kritičnih predelih, ko uravnotežena prehrana in vadba nista več učinkoviti. Idealen VelaShape pacient je oseba z BMI (indeksom telesne mase) nižjim od 30 in stopnjo celulita 1 in 2 po Nurnberger-Muller klasifikaciji celulita. Povprašajte svojega zdravnika ali terapevta naj določi ali ste primeren kandidat za VelaShape terapijo ali ne.

Več kot 80% žensk ima težave s celulitom. Celulit ali videz pomarančne kože na stegnih, zadnjici, trebuhu ni izključno vezan na način življenja, saj se pojavlja tudi pri ženskah, ki vzdržujejo normalno telesno težo in so telesno aktivne. Celulit pogosteje zaznamo pri ženskah, moški so mu redkeje izpostavljeni. Ženska koža je tanjša, usmerjenost kolagenskih in elastanskih tkiv je drugačna, prav tako pa igrajo pomembno vlogo ženski spolni hormoni.

Celulit je posledica razporeditve maščobnega tkiva in kolagena v podkožju. Kolagenska vlakna tvorijo prekate in v primeru večje maščobne mase ta neenakomerno pritiska na usnjico ter povrhnjico in tako ustvari videz pomarančne kože.

Najnovejše študije, objavljene v strokovni literaturi, so pokazale, da je pomemben vzrok sprememb, ki nastanejo pri celulitu, zastrupitev z železom, ki zaradi slabe prekrvavitve in otekanja izstopi iz žil. V medceličnem prostoru železo povzroča kronično vnetje, degenerativne spremembe, fibrozo in zakislitev tkiv.

Stopnja celulita je odvisna od:

 • količine in velikosti maščobnih celic v podkožju
 • debelosti usnjice in povrhnjice
 • zakisanosti tkiv

Nurnberger-Muller lestvica klasifikacije celulita:

1. STOPNJA
Ko pacient stoji ali leži celulit ni viden, ob stisku kože pa se pojavi videz pomarančne kože.

2. STOPNJA
Celulit oz. videz pomarančne kože je viden, ko pacient stoji, a ne, ko leži.

3. STOPNJA
Celulit oz. videz pomarančne kože se vidi spontano, ko pacent stoji ali leži.

V Kalliste medicinskem centru ponujamo različne izredno učinkovite metode za odpravljanje celulita. V želji po doseganju najboljših rezultatov smo izbrali le najbolj učinkovite medicinske metode.

Za odpravljanje celulita poznamo več metod:

 • VELASHAPE III
 • INTRADERMOTERAPIJA 
 • ULTRATONE BIOSTIMULACIJA BY FUTURA PRO

Najustreznejši izbor vam predstavi zdravnik ob posvetu in prvem pregledu. Glede na stopnjo celulita zdravnik izbere in vam predlaga najustreznejšo metodo.

Prijavite se na brezplačen posvet

Prijavite se na strokoven in brezplačen posvet o možnostih odstranjevanja celulita, zmanjševanje obsega in izboljšanja kvalitete kože z VelaShape III tehnologijo.

Vse kar morate narediti je, da izpolnete spodnji obrazec in oddate prijavo. Nato vas bo kontaktiral nekdo iz naše strokovne ekipe in odgovoril na vaša morebitna vprašanja ter za vas rezerviral termin posveta, ki vam najbolj odgovarja.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Mnenja naših zadovoljnih strank

Spoštovani!

Z vami bi rada delila svojo izkušnjo v Kalliste centru in z dr. Šelihovo.

Nekje sem prebrala, da se več kot 43% spolno aktivnih žensk v razvitih državah redno srečuje s težavami pri naravnem oziroma spontanem vlaženju nožnice. Ker sem tudi sama po dveh porodih opažala podobne spremembe, sem se odločila, da na temu nekaj naredim. Veliko sem brala o dr. Šelihovi in se enkrat opogumila. Še nikoli v življenju me ni bilo tako strah, če sem se odločila prav. A danes ne bi spremenila ničesar in bi priporočala vsem ženskam, da se ne sprijaznijo z usodo, ampak čimprej ukrepajo, preden bo prepozno.

Andreja

Pozdravljena!

Odnos z mojim partnerjem se je počasi spreminjal v pekel zaradi pomanjkanja posteljnih užitkov. Na trenutke sem se že zbala, da me bo mož zapustil. Že preden sva začela, sem čutila nek odpor, saj sem vedela, da me telo ne uboga in da bom ponovno čutila tiste bolečine. Moža imam izredno rada in želela sem, da bi bilo vse, tako kot prej. Ko sem odkrila, da obstaja rešitev za moj problem, sem začutila, kako se mi je kamen odvalil od srca. Danes mineva že več kot 5 let, odkar sem zapustila Kalliste medicinski center in najinih težav v odnosu ni več. Večno bom hvaležna dr. Šelihovi.

Maja

Vesna Rebonja

Zelo strokovni in prijazni, zahvaljujem se jim iz srca. Meni so pomagali rešiti dolgotrajno težavo

Irena Pušnik-Špes

Bila sem deležna operativnega posega in ,hvala, res je sedaj enkratno, brez teh težav

Ida Medved

Dobra zdravnica

Milena

Dr. Šelih Ksenja je ČLOVEK je zdravnica, je prijetna, je prijazna, je potrpežljiva, je resodlična oseba, s katero je vredno pokramljati in se ji prepustiti!!!!! Čudovita

Mateja Krajnc

Pregled pr vas super izkušnja. Strokovno in prijetno, žal samo izvid ni bil najboljši...

Enisa Siljak

Pravi in strokovni center za ženske težave

Emina Rizvić

Zelo prijetna zdravnica

Nadja

Hvala enako najboljša in najbolj človeška in srčna ginekologinja na svet

Specialisti z dolgoletnimi izkušnjami

1x1Ksenija

Sem dr. Ksenija Šelih Martinec, specialistka ginekologije in porodništva ter ustanoviteljica zasebnega medicinskega centra Kalliste, kjer že od leta 1992 uspešno & diskretno rešujemo ginekološke težave žensk.

V želji pomagati ženskam, da bi živele kakovostno in polno življenje,sem na podlagi 30-letnih izkušenj uvedla postopke in tehnike za izboljšanje spolnosti, s katerimi sem uspela pomagati že več kot 126.500 različnim ženskam.

Moja največja želja je, da bi se ženske bolj posvetile sebi. Da bi začutile svoje telo. Da bi začutile svojo notranjo moč in v njej uživale. Še bolj kot to pa, da bi o težavah v spolnosti spregovorile na glas in si želele poiskati pomoč.

Prepričana sem, da je telo dom naše duše in da bi morali za ta dom skrbeti bolje kot za hišo, v kateri bivamo. Šele, ko bo telo prožno, vitalno in zdravo, potem bomo ugotovili, kako lepo je živeti.