Untitled design 7

TRAJNO UNIČENJE MAŠČOBNIH
CELIC Z INTRALIPOTERAPIJO


Če se kljub primerni telesni teži, uravnoteženi prehrani in telesni aktivnosti na določenih predelih ne morete znebiti maščobnih oblog, vam lahko pomagamo s posebnim postopkom, imenovanim intralipoterapija. Intralipoterapija je topljenje maščob na določenih problematičnih predelih. Namenjena je preoblikovanju dela telesa in ne hujšanju.

KAJ JE INTRALIPOTERAPIJA?

KAJ JE
INTRALIPOTERAPIJA?

Intralipoterapija je terapija trajnega odstranjevanja lokaliziranih maščobnih oblog.

Metoda ima evropski certifikat in jo lahko uporabljajo le za to usposobljeni zdravniki.

PREDNOSTI INTRALIPOTERAPIJE:

 • Minimalno boleč postopek, lokalna anestezija ni potrebna,
 • Trajno odstranjevanje maščobnih oblog,
 • Odlična dostopnost vseh težavnih predelov: trebuh, boki, notranji in zunanji del stegen, predel kolen, nadlahti, podbradek,…
 • Varna metoda,
 • Spoštovanje naravnih procesov razgrajevanja in izločanja maščobnih celic v telesu,
 • Primerno tudi za tretiranje pseudoginekomastije pri moških.

POSTOPEK IN DELOVANJE INTRALIPOTERAPIJE

Kako poteka intralipoterapija?

Metoda predstavlja kratkotrajen ambulanti poseg, ki z uporabo anestetika ni boleč. Terapije lahko ponavljate tako dolgo, dokler ne dosežete želenega rezultata. Običajno so potrebne tri terapije.

V predel maščobe zdravnik s posebno upogljivo iglo – kanilo vbrizga telesu prijazno snov*, ki razgradi maščobo. Telo nato samo odstrani ostanke uničenih maščobnih celic, maščoba pa se metabolizira na enak način, kot maščoba iz hrane.

*Aktivna učinkovina v proizvodu je DEOKSIHOLAT, ki zagotavlja visoko učinkovitost in trajno odstranjuje maščobno tkivo.

Uporablja se lahko na: vratu, nadlahteh, hrbtu, ledvenem predelu, moških prsih, trebuhu, notranjem ali zunanjem delu stegen, zadnjici, ob kolenih in golenih.

Pred posegom v ambulanti opravite pregled in posvet, na podlagi želja in težav pa zdravnik pripravi ustrezen program. Posegi so varni, učinkoviti in pod strokovnim nadzorom zdravnika.

Kako deluje intralipoterapija?

S pomočjo omenjene tehnike, raztopino DEOKSIHOLAT vnašamo v predel podkožnega maščevja, kjer povzroča kemični razpad maščobnih celic, imenovan adipocitolizo.

Razgrajene celične stene se v procesu metabolizma odstranijo, maščoba pa postopoma vstopa v kri in se vključi v običajen presnovni proces.

Postopek intralipoterapije omogoča prehajanje raztopine v predel maščobe, medtem ko se dermisa (podkožja) in predela mišic ne dotikamo. Za to uporabljamo specialne dolge in upogljive igle oz. kanile.

Rezultat izboljšamo z uporabo
ultrazvoka neposredno po terapiji, ki razbija maščobne celice in pospeši drenažo.

Svetujemo 3-5 terapij v razmaku 3-4 tednov. Končni rezultat je viden 3-4 mesece po terapiji.*

*Vzdrževalne terapije niso potrebne, saj gre za trajno uničenje maščobnih celic.

OKREVANJE IN REZULTATI

KAKŠNO JE OKREVANJE IN NA KAJ MORAMO
BITI POZORNI PO TERAPIJI?

Neposredno po terapiji se lahko pojavi občutek srbenja, rdečica, lokalen občutek toplote, bolečina oteklina in modrica. Najpogosteje vsi simptomi hitro izginejo, lahko pa trajajo tudi do 6 dni.

Odsvetujemo, da se tretirano področje izpostavlja intenzivnemu viru toplote (sončenje, savna). Priporoča se nošenje kompresijskih nogavic ali pasov 7 dni po terapiji.

Razgrajene celične stene se v procesu metabolizma odstranijo, maščoba pa postopoma vstopa v kri in se vključi v običajen presnovni proces, kar v praksi pomeni, da je v krvi prisotna maščoba na isti način, kot bi jo zaužili s hrano, zato je prav tako potrebno prilagoditi prehranjevalni režim tako, da v telo ne vnašamo novih maščob.

DOBRO JE VEDETI…

Postopek intralipoterapije ni namenjen hujšanju, temveč trajnemu odstranjevanju lokaliziranih maščobnih oblog na kritičnih predelih. Idealen pacient za to terapijo je oseba z BMI pod 30.

Metode ne izvajamo v primerih:

 • Nosečnost in dojenje,
 • Osebe s srčnimi in ledvičnimi obolenji,
 • Osebe z srčnimi  in kroničnimi infekcijami,
 • Avtoimune bolezni,
 • Diabetes,
 • Osebe s psihičnimi motnjami,
 • Osebe z motnjami krvavenja in koagulacije.
DOBRO JE VEDETI…

Postopek intralipoterapije ni namenjen hujšanju, temveč trajnemu odstranjevanju lokaliziranih maščobnih oblog na kritičnih predelih. Idealen pacient za to terapijo je oseba z BMI pod 30.

Metode ne izvajamo v primerih:

 • Nosečnost in dojenje,
 • Osebe s srčnimi in ledvičnimi obolenji,
 • Osebe z srčnimi  in kroničnimi infekcijami,
 • Avtoimune bolezni,
 • Diabetes,
 • Osebe s psihičnimi motnjami,
 • Osebe z motnjami krvavenja in koagulacije.

KOLIKO ME STANE, ČE ŽELIM TRAJNO UNIČITI
MAŠČOBNE CELICE S POMOČJO INTRALIPOTERAPIJE?

V medicinskem centru Kalliste smo na podlagi več kot 25 let izkušenj in strokovnem znanju iz področja ginekologije uvedli moderne medicinske metode in ostale pripomočke za izvedbo tako ginekoloških, kot estetskih posegov.

Bolj kot cenovna dostopnost, nam je pomembno, da vam ponudimo kar se da učinkovito rešitev, ki vam bo prinašala rezultate več let - praviloma brez stranskih učinkov.

Cene intralipoterapije se gibljejo med 350 EUR in 1485 EUR.

Na tej točki se vam verjetno pojavljajo še dodatna vprašanja, kar je razumljivo, prav zato vas vabimo na popolnoma brezplačen in neobvezujoč posvet z zdravnico.

Prijavite se na brezplačen posvet

S klikom na spodnji gumb se vam bo odprl preprost vprašalnik, ki ga izpolnite in pošljite podatke.

Nato vas bo v najkrajšem možnem času nekdo iz naše ekipe kontaktiral ter odgovoril še na morebitna vprašanja, ki se vam porajajo.

Prav tako pa se boste lahko dogovorili za termin brezplačnega posveta, ki vam najbolj odgovarja. 

MNENJA NAŠIH ZADOVOLJNIH STRANK

Spoštovani!

Z vami bi rada delila svojo izkušnjo v Kalliste centru in z dr. Šelihovo.

Nekje sem prebrala, da se več kot 43% spolno aktivnih žensk v razvitih državah redno srečuje s težavami pri naravnem oziroma spontanem vlaženju nožnice. Ker sem tudi sama po dveh porodih opažala podobne spremembe, sem se odločila, da na temu nekaj naredim. Veliko sem brala o dr. Šelihovi in se enkrat opogumila. Še nikoli v življenju me ni bilo tako strah, če sem se odločila prav. A danes ne bi spremenila ničesar in bi priporočala vsem ženskam, da se ne sprijaznijo z usodo, ampak čimprej ukrepajo, preden bo prepozno.

mnenje andreja

Andreja

Pozdravljena!

Odnos z mojim partnerjem se je počasi spreminjal v pekel zaradi pomanjkanja posteljnih užitkov. Na trenutke sem se že zbala, da me bo mož zapustil. Že preden sva začela, sem čutila nek odpor, saj sem vedela, da me telo ne uboga in da bom ponovno čutila tiste bolečine. Moža imam izredno rada in želela sem, da bi bilo vse, tako kot prej. Ko sem odkrila, da obstaja rešitev za moj problem, sem začutila, kako se mi je kamen odvalil od srca. Danes mineva že več kot 5 let, odkar sem zapustila Kalliste medicinski center in najinih težav v odnosu ni več. Večno bom hvaležna dr. Šelihovi.

maja mnenje

Maja