Untitled design 6

OHLAPNA NOŽNICA

Je spolnost postala nezadovoljiva za oba partnerja? Poleg tega pa se bojujete z nehotnim uhajanjem urina? Najverjetneje se soočate s težavami sindroma ohlapne nožnice.

Sindrom ohlapne nožnice je posledica hormonskih in mehanskih sprememb, predvsem vaginalnega poroda, ter naravnega procesa staranja, zaradi česar nožnica postane manj čvrsta.

A z nastalo situacijo se vam ni potrebno sprijazniti. Obstaja namreč preprosta rešitev, s katero se lahko težave znebite.

ZAKAJ SE SINDROM OHLAPNE NOŽNICE POJAVI?

Ohlapna nožnica nastane zaradi poškodbe kolagena, predvsem zaradi vaginalnega poroda, nosečnosti in drugih fizičnih obremenitev ter zaradi procesa staranja, ki se začne že pri 30. letu starosti (z izgubo kolagena cca. 1% na leto). Zaradi hormonskih sprememb pa se po menopavzi kolagen izgublja še hitreje. 

Posledično postane nožnica bolj ohlapna, povesita se njena sprednja in zadnja stena.

KJE SE POJAVIJO SPREMEMBE?

Zaradi manjšega trenja med spolnimi odnosi postane spolnost manj zadovoljiva za oba partnerja. In vsi se zavedamo, kako pomembna je spolnost za ohranjanje dobrih partnerskih odnosov.


Z leti pa se zaradi povešenih sten v nožnici lahko pojavi tudi nehoteno uhajanje urina, še posebej takrat, ko se kakorkoli naprezamo: pri poskokih, teku, plesu, kašlju, itd (stresna urinska inkontinenca).

KAKO SE LAHKO SINDROMA OHLAPNE NOŽNICE REŠITE ZA VEDNO?

Sindrom ohlapne nožnice se lahko zdravi kirurško, z radiofrekvenco in lasersko s Femilift TM ali še bolje - Femifine postopkom in plazmo bogato s trombociti.

Zakaj?

Z laserjem spodbudimo tvorbo novega kvalitetnejšega kolagena, tkivo nožnice postane bolj čvrsto in elastično, nožnica se skrči, znova se vzpostavi začetno anatomsko stanje.

Ker sprednja stena nožnice ni več povešena in ker se tkivo nožnice okrepi, tudi med naporom (npr. med tekom, kašljanjem…) urin ne uhaja.

Najučinkovitejša metoda danes (in tudi najsodobnejša) - po naših dolgoletnih izkušnjah - pa je torej metoda zdravljenja z diodnim laserjem, po imenu Femifine.

Pred tem se je (in se še) uporabljal postopek s CO2 laserjem, pod zelo dobro znanim imenom Femilift.

Dr. Ksenija Šelih Martinec je med drugim tudi pomagala pri razvoju obeh metod in ju med prvimi na svetu uvedla kot metodo zdravljenja sindroma ohlapne nožnice.

Dr. Šelihova se na osnovi lastnih izkušenj danes najpogosteje odloči za uporabo postopka Femifine, saj nudi najboljše rezultate in je za paciente tudi najbolj ugoden (povzroča najmanj težav). 

GLAVNA RAZLIKA MED FEMILIT IN FEMIFINE POSTOPKOM...

Femifine je najbolj učinkovita metoda, saj je sistem gretja z diodnim laserjem bolj učinkovit.

Kar pa je bolj pomembno, da veste, pa je naslednje...

Najpomembnejša razlika med Femifine in Femilift postopkom je v doseženem rezultatu.

Če želite spoznati rezultate študije Femifine postopka (za Femilift je še v delu) kliknite tukaj.

ZAKAJ MENIMO, DA JE FEMIFINE NAJBOLJŠA TERAPIJA ZA REŠEVANJE SINDROMA OHLAPNE NOŽNICE?
  • brez okrevanja
  • učinkovito že po treh terapijah
  • hitro opravljen postopek
  • neboleč postopek
  • brez stranskih učinkov
  • izboljšana kvaliteta življenja

REŠITE SE SINDROMA OHLAPNE NOŽNICE ŠE DANES...

REŠITE SE SINDROMA

OHLAPNE NOŽNICE 

ŠE DANES...

KAKO SPLOH POTEKA POSTOPEK?

Diodni laser (tanka sonda) ciljno ogreje notranje tkivo v okolici sečnice ter povzroči krčenje in regeneracijo kolagenskih in elastinskih vlaken, kar na dolgi rok vodi do preoblikovanja tkiva nožnice.

Pričneta se tvoriti kolagen in elastin, kar pa poskrbi za čvrstost in elastičnost. Prav tako s tem podpremo sečnico in vrat mehurja ter s tem tudi preprečujemo nastanek stresne urinske inkontinence (v primeru, da se je že pojavila pa jo s tem zdravimo). 

Tkivo nožnice postane čvrstejše in bolj elastično, nožnica se skrči in se vnovič vzpostavi začetno anatomsko stanje. Ker nožnična stena ni več povešena in se nožnično tkivo okrepi, ob naporih urin ne uhaja več.

Prav tako pa je občutek med spolnim odnosom zopet bolj zadovoljiv. 

Postopek traja približno 5 minut in je popolnoma neboleč. Pacientka ves čas posega nosi zaščitna očala, ki varujejo oči pred lasersko svetlobo.

KAKO SPLOH POTEKA POSTOPEK?

Diodni laser (tanka sonda) ciljno ogreje notranje tkivo v okolici sečnice ter povzroči krčenje in regeneracijo kolagenskih in elastinskih vlaken, kar na dolgi rok vodi do preoblikovanja tkiva nožnice.

Pričneta se tvoriti kolagen in elastin, kar pa poskrbi za čvrstost in elastičnost. Prav tako s tem podpremo sečnico in vrat mehurja ter s tem tudi preprečujemo nastanek stresne urinske inkontinence (v primeru, da se je že pojavila pa jo s tem zdravimo). 

Tkivo nožnice postane čvrstejše in bolj elastično, nožnica se skrči in se vnovič vzpostavi začetno anatomsko stanje. Ker nožnična stena ni več povešena in se nožnično tkivo okrepi, ob naporih urin ne uhaja več.

Prav tako pa je občutek med spolnim odnosom zopet bolj zadovoljiv. 

Postopek traja približno 5 minut in je popolnoma neboleč. Pacientka ves čas posega nosi zaščitna očala, ki varujejo oči pred lasersko svetlobo.

poglejte si video FeMIFINE postopka...
KAJ SE BO PO FEMIFINE TERAPIJI ZGODILO?

Takoj po posegu lahko pacientka odide in se vrne v službo oziroma k vsakodnevnim opravilom. Nožnica ne bo prav nič občutljiva.

Za razliko od Femilift postopka, imate lahko po opravljenem Femifine postopku spolne odnose takoj (sicer bi morali čakati vsaj 7 dni).

Prav tako nimate nobenih ostalih ovir, kot je kopanje v bazenu ali v kopalni kadi. 

Kontrolni pregled opravimo čez 6 mesecev po opravljeni 3. terapiji.

Terapija se namreč razdeli na 3 dele - na vsake tri mesece en postopek.

KAKO UČINKOVITO JE ZDRAVLJENJE?

Že po dveh terapijah pri 75% pacientk dosegamo rezultate, s katerimi so ženske zadovoljne, po treh terapijah pa je zadovoljnih 87% pacientk. 

Rezultati so razvidni tudi v Študiji o učinkovitosti postopka Femilift TM (s tem da je pri Femifine postopku učinkovitost še boljša).

Prav ta študija pa je tudi pokazala, da pri 46% pacientk zadostujeta že dva tretmaja v razmiku 4 tednov, pri ostalih 54% pa je potrebno po 6 mesecih opraviti še tretjo terapijo.

Izkušnje pa so nam pokazale, da je za vzdrževanje stanja najbolje ponoviti en poseg na 2 leti.

Kaj o Femiliftu menijo drugi...

Kaj o Femiliftu

menijo drugi...

Za poseg sem se odločila zaradi osveščenosti. K temu so prispevali mediji. O urinski inkontinenci se je vedno več pisalo in tako sem se odločila za poseg zaradi preventive.
Leta in dva poroda naredita svoje. Težave z urinsko inkontenco sem želela prehiteti.
V medicinskem centru Kalliste mi je to uspelo. Osebje z zdravnico Ksenijo Šelih Martinec je izjemno prijazno in profesionalno.

Nina Ivanič

ALI JE FEMIFINE POSTOPEK SPLOH PRIMEREN ZAME?

300 zdravnikov je v 80 državah opravilo že več kot 75.000 posegov Femilift in nikoli do sedaj še nihče ni poročal o resnejših nezaželenih stranskih učinkih.

Prav nič ni drugače pri Femifine postopku, ki je pravzaprav pomembna nadgradnja in napredek pri reševanju sindroma ohlapne nožnice in stresne urinske inkontinence. 

Okrepi se vam samozavest, povečate družabne in športne aktivnosti, družinsko življenje se izboljša in vi ponovno zaživite.

NASVET ZDRAVNICE


Sindrom ohlapne nožnice je tabu tema za ženske. Zaradi njega se ženske med spolnim odnosom počutijo nesigurne vase, pogosto jih je sram in se ne sprostijo. S Keglovimi vajami okrepimo mišice medeničnega dna in vsem ženskam toplo priporočam, da ne pozabijo na krepitev mišic medeničnega dna.


Zavedati se moramo, da je ohlapnost nožnice zdravstveni problem, rešljiv v rokah strokovnjaka, ki pozna delovanje človeškega telesa. Zato vam toplo priporočamo, da se pred odločitvijo za zdravljenje ohlapnosti VEDNO najprej posvetujete s strokovnjakom – zdravnikom, ki vam bo zagotovil strokovno obravnavo in priporočil primerno zdravljenje.


Čas je, da se prenehamo slepiti, da tako pač je, da porodi, leta in življenjski napori pač prinesejo določene omejitve in, da ne moremo ničesar spremeniti. Danes poznamo številne metode, ki učinkovito rešujejo težavo z ohlapnostjo, zato ne odlašajte in se je rešite.

KOLIKO ME STANE, DA SE REŠIM SINDROMA OHLAPNE NOŽNICE?

V medicinskem centru Kalliste smo na podlagi skoraj 30 let izkušenj in strokovnem znanju iz področja ginekologije odkrili moderne medicinske metode in ostale pripomočke za izvedbo posegov. 

Bolj kot cenovna dostopnost, nam je pomembno, da vam ponudimo kar se da učinkovito rešitev, ki vam bo prinašala rezultate več let - praviloma brez stranskih učinkov.

Zdravljenje sindroma ohlapne nožnice (in stresne urinske inkontinence) z diodnim laserjem ali CO2 laserjem - postopek FEMIFINE ali FEMILIFT TM- vas bo stalo 380 EUR (cena ene terapije).

OK, zavedamo se nečesa ...

Na tej točki še verjetno ne veste, kako točno bi ta trema izgledal.

In točno zaradi tega smo za vas pripravili nekaj brezplačnega ...

Odločili smo se, da vam ponudimo popolnoma

brezplačen posvet ...

Odločili smo se,

da vam ponudimo

popolnoma brezplačen

posvet ...

Če si želite izkoristiti to super priložnost in se popolnoma neobvezujoče in brezplačno oglasiti pri nas, je to vaš naslednji korak ...

S klikom na spodnji gumb se vam bo odprl preprost vprašalnik, ki ga izpolnite in pošljite podatke.

Nato vas bo v najkrajšem možnem času nekdo iz naše ekipe kontaktiral ter odgovoril še na morebitna vprašanja, ki se vam porajajo.

Prav tako pa se boste lahko dogovorili za termin tega brezplačnega posveta, ki vam najbolj odgovarja.

V primeru, da se vam zdi to nekaj res čudovitega, kliknite na gumb spodaj in se prijavite ...