Spoznajte Kalliste

“Življenja ne merimo s številom vdihov in izdihov, ki jih naredimo, ampak s trenutki, ki nam jemljejo dih.”

Spoznajte Kalliste

“Življenja ne merimo s številom vdihov in izdihov, ki jih naredimo, ampak s trenutki, ki nam jemljejo dih.”

Sprehod skozi Kalliste z Majo Martino Merljak

SPOZNAJTE EKIPO

Ksenija

Ksenija Šelih Martinec, specialistka ginekologije in porodništva

Ksenija Šelih Martinec, specialistka ginekologije in porodništva je ustanoviteljica Kalliste medicinskega centra in je:

- certificirana za estetsko ginekologijo pri European College of Aesthetic Medicine & Surgery (ECAMS)

- članica European Society of Aesthetic Gynecology (ESAG)

- članica American Academy for Aesthetic and Antiaging medicine,

- uradni konzultant in mednarodni trener RegenLaba za uporabo PRP v ginekologij

- mednarodni trener in član ekspertne skupine za postopek FemiLift,

- Mednarodni predavatelj za področje CO2 laserja na področju ginekologije in PRP v ginekologiji

- soustanoviteljica Društva za estetsko in funkcionalno ginekologijo v Sloveniji

Kakšno je njeno sporočilo vsem ženskam, si preverite tukaj >>

BITI ŽENSKA JE DARILO

Rada imam žensko energijo in res imam srečo, da delam v okolju v katerem smo ženske praviloma enakopravne. Kot ženska, kot mati in kot ginekologinja sem že dolga leta tesno povezana z ženskami.

Vsak človek v svoje delo vnaša del sebe in sebe spreminja v odnosu do soljudi in življenskih izkušnjah. Prva leta svojega delovanja sem več časa posvečala nosečnicam in ker seveda drži, da se staramo skupaj s svojimi pacientkami, sem začela spoznavati težave in lepote kasnejših let. Tako ni slučaj, da se že več kot deset let intenzivneje ukvarjam z obdobjem menopavze. Ko sam doživiš spremembe, lažje razumeš tudi druge.

Pogledaš se v ogledalo in opaziš spremembe, tako tiste na telesu, kot na duši. Seveda se pojavi nostalgija po mladostnem in čvrstem telesu a ni vse izgubljeno, če me tega seveda nočemo. Ko imamo rade svoje telo in v njem uživamo, se nam to obrestuje na vseh področjih – uspehu pri delu, zdravemu družinskemu oklju in odnosu do spolnosti. Zdrav odnos do spolnosti je pomemben tako v mladosti, kot v kasnejših letih.

Z zanimanjem spremljam novosti na področju medicine pri staranju in sem v skupini pionirjev na področju uporabe lastne plazme bogate s trombociti, ki je poznana tudi pod imenom PRP. Terapije z lastno plazmo uporabljamo tako v ginekologiji (suha nožnica, inkontinenca, vnetja …) kot tudi pri pomlajevalnih posegih (Vampire Face lift, Vampire Facial, pomlajevanje spolovila …).

Tudi ni slučaj, da sem med prvimi na svetu začela spoznavati in uporabljati laser v ginekologiji in postala član ekspertne skupine za uporabo laserja za zdravljenje stresne urinske inkontinence, izboljšanje kvalitete nožnice (čvrstost, vlažnost), zdravljenje nekaterih trdovratnih kožnih obolenj zunanjega spolovila, kot je lichen sclerosus. Zaradi bogatih izkušenj z različnimi tipi laserja sem se lahko odločila za uporabo boljšega. Razvoj FemiLift postopka, ki ga uporabljamo za številne indikacije v ginekologiji je plod tudi mojih izkušenj in rezultatov. V želji pomagati ženskam, da bi živele kvalitetno in polno življenje v vseh obdobjih od deklištva dalje, sem vpeljala postopke in tehnike oblikovanja telesa, pomlajevanja obraza in izboljšanja spolnosti.

Želim si, da bi vsaka ženska začutila svojo notranjo moč in v njej zares uživala.

Vsakič ko vstopim v naš medicinski center se počutim odlično in polno energije. Res imam rada svoj poklic in prav vsakemu od vas bi privoščila, da bi tako radi prihajali v službo.

Vzemite si čas zase in nas obiščite. Vesela bom, da vas bom spoznala in z vami izmenjala izkušnje – kot ženska ženski.

Kaj pa naše boljše polovice? Poskrbeli bomo tudi za vas. Prisrčno vabljeni

ksenija gersak

Tadeja Tasič, specialistka ginekologije in porodništva

Tadeja Tasič dr. med. je izkušena specialistka ginekologije in porodništva, ki je diplomirala na Ljubljanski medicinski fakulteti leta 2009. Po diplomi je nadaljevala svojo strokovno pot v Nemčiji in Avstriji, kjer je končala specializacijo iz ginekologije in porodništva.

Vzporedno se je izobraževala tudi na področju displazij oz. sprememb na materničnem vratu, zunanjem spolovilu in nožnici ter na področju uroginekologije.


Njena karierna pot jo je vodila tudi v vode estetske medicine, kjer je pridobila certifikate za dermalna polnila in botoks, izkušnje pa nabirala v Braziliji, kjer je bila leto in pol aktivna na kliniki za estetsko medicino in estetsko ginekologijo v São Paulu.


Je članica ÖGGG (avstrijsko združenje za ginekologijo in porodništvo) in AUB (avstrijsko združenje za uroginekologijo in rekonstruktivno kirurgijo medeničnega dna), kar pomeni, da ima certificirano znanje in se redno izobražuje ter recertificira na tem področju.


Predvsem pa je Tadeja Tasič dr. med. izredno topla, skrbna in prijazna oseba, ki svoje paciente obravnava z veliko pozornosti in zavzeto skrbi za njihovo zdravje ter dobro počutje.

Ksenija Gersak

Prof. dr. Ksenija Geršak, specialistka ginekologije in porodništva

Prof. dr. Ksenija Geršak, specialistka ginekologije in porodništva, skupaj z ostalo ekipo soustvarja zgodbo medicinskega centra Kalliste, predvsem na področju uresničevanja starševstva in pri skrbi za hormonsko ravnovesje žensk.

Ga. Geršak pravi, da preprosto obožuje svoj poklic, ki ga opravlja že 30+ čudovitih let. S svojim znanjem in izkušnjami želi parom oz. ženskam uresničiti željo po uspešni nosečnosti, išče razloge za ponavljajoče se splave, vodi nosečnost, odkriva nepravilnosti v področju jajčnikov in maternice…

Številne zadovoljne pacientke jo opisujejo kot zelo zavzeto, razumno in prijazno ter cenijo njen preprost, a zelo strokoven način komuniciranja. Prav nobeno vprašanje pri njej ne ostane odprto. Topel in človeški odnos je, poleg njenega znanja, odlika, ki jo vsi cenimo.

Vedno znova Kalliste ekipo navdušuje tudi njen moto: »Hormoni niso bonboni, zato ni vseeno, kdaj in koliko jih jemljemo.«

MNENJA NAŠIH ZADOVOLJNIH STRANK

Spoštovani!

Z vami bi rada delila svojo izkušnjo v Kalliste centru in z dr. Šelihovo.

Nekje sem prebrala, da se več kot 43% spolno aktivnih žensk v razvitih državah redno srečuje s težavami pri naravnem oziroma spontanem vlaženju nožnice. Ker sem tudi sama po dveh porodih opažala podobne spremembe, sem se odločila, da na temu nekaj naredim. Veliko sem brala o dr. Šelihovi in se enkrat opogumila. Še nikoli v življenju me ni bilo tako strah, če sem se odločila prav. A danes ne bi spremenila ničesar in bi priporočala vsem ženskam, da se ne sprijaznijo z usodo, ampak čimprej ukrepajo, preden bo prepozno.

Andreja

Pozdravljena!

Odnos z mojim partnerjem se je počasi spreminjal v pekel zaradi pomanjkanja posteljnih užitkov. Na trenutke sem se že zbala, da me bo mož zapustil. Že preden sva začela, sem čutila nek odpor, saj sem vedela, da me telo ne uboga in da bom ponovno čutila tiste bolečine. Moža imam izredno rada in želela sem, da bi bilo vse, tako kot prej. Ko sem odkrila, da obstaja rešitev za moj problem, sem začutila, kako se mi je kamen odvalil od srca. Danes mineva že več kot 5 let, odkar sem zapustila Kalliste medicinski center in najinih težav v odnosu ni več. Večno bom hvaležna dr. Šelihovi.

Maja

Vesna Rebonja

Zelo strokovni in prijazni, zahvaljujem se jim iz srca. Meni so pomagali rešiti dolgotrajno težavo

Irena Pušnik-Špes

Bila sem deležna operativnega posega in ,hvala, res je sedaj enkratno, brez teh težav

Ida Medved

Dobra zdravnica

Milena

Dr. Šelih Ksenja je ČLOVEK je zdravnica, je prijetna, je prijazna, je potrpežljiva, je resodlična oseba, s katero je vredno pokramljati in se ji prepustiti!!!!! Čudovita

Mateja Krajnc

Pregled pr vas super izkušnja. Strokovno in prijetno, žal samo izvid ni bil najboljši...

Enisa Siljak

Pravi in strokovni center za ženske težave

Emina Rizvić

Zelo prijetna zdravnica

Nadja

Hvala enako najboljša in najbolj človeška in srčna ginekologinja na svet