Premalo poudarjene spremembe v ženskem telesu, ki vplivajo na intimne odnose žensk v zrelejših letih...

Premalo poudarjene spremembe v ženskem 
telesu, ki vplivajo
na intimne odnose žensk 
v zrelejših letih...

Izkušnje z intimo in odnosi se pri ženskah spreminjajo skozi različne življenjske cikle. Deloma je to posledica naših spreminjajočih-se izkušenj in samospoznavanja, po drugi strani pa se v našem telesu odvijajo fizične spremembe, ki negativno vplivajo ravno na intimne odnose.

A kljub temu je telo res pravi čudež. Pogosto grdo ravnamo z njim, pa vseeno deluje. Če bi v avto dali napačno gorivo, bi se kar ustavil. Naše telo pa kljub vsemu deluje, čeprav je hrana, ki jo uživamo pogosto neprimerna, čeprav ure in ure presedimo v neprimernem položaju in obremenjujemo sklepe in mišice, čeprav smo žalostni, jezni, obupani ali vzhičeni.

Ob različnih čustvih se telo zategne, zategnjene mišice pa vodijo do bolečin. In tako sprejmemo, da nas po 50. letu nekaj mora boleti. Oziroma, da neke stvari preprosto niso več iste, kot takrat, ko smo bili še mladi in polni energije. 

A to nikakor ne drži...

Ne potrebujemo bolečine. Potrebujemo sproščeno in elastično telo. Skrajni čas je torej, da se posvetimo sebi in začnemo svoje telo razumeti in v njem uživati. Sploh, ko govorimo o intimnih odnosih z našim partnerjem.

Zdravi in redni intimni odnosi so ključ 
do uspešne in dolgotrajne partnerske zveze...

Zdravi in redni
intimni odnosi so ključ 
do uspešne in dolgotrajne
partnerske zveze...

Nekateri intimne odnose vidijo kot del reprodukcije, medtem, ko jih na drugi strani spet ostali enačijo z osnovnimi človeškimi potrebami, kot sta hrana in spanje.

V vsakem primeru pa redni intimni odnosi vplivajo na naše zdravje in izboljšajo kakovost naših življenj. Pomagajo ohranjati zdrav imunski sistem, sproščajo preobremenjene možgane, zmanjšujejo depresijo in kar je najbolj pomembno - krepijo vez v naših partnerskih odnosih.

Preden vam povem več tudi o možnih rešitvah za morebitne težave, naj se vam še predstavim...

Moje ime je Ksenija Šelih Martinec in sem specialistka ginekologije ter porodništva. Na tem področju delujem že skoraj 30 let, in kar težko verjamem, da sem v vsem tem času skušala pomagati že preko 130.000 ženskam.

Z vašo pomočjo sem nenehno spoznavala in preučevala žensko telo. Iskala sem odgovore na vaša vprašanja, in tako razvijala Kalliste medicinski center, ki letos slavi že svojo 27 - letnico. 

Velikokrat pa sem opazila, da mnogi med nami ne čutimo potreb lastnega telesa. Morda nas misel, kaj si v resnici želimo ali kaj v resnici čutimo spravlja v zadrego. Še prevečkrat pa se zaradi tega izogibamo intimnim odnosom. To načenja našo samozavest, naše zdravje in kar je najbolj pomembno - krha in ogroža naš partnerski odnos.

Na podlagi dolgoletnih izkušenj z ženskami in njihovimi težavami sem tako prišla do spoznanja, da v grobem obstajajo 3 premalo poudarjene spremembe v ženskem telesu, ki vplivajo na intimne odnose žensk v zrelejših letih.

In danes bi vas rada popeljala skozi te tri spremembe…

#1: Nosečnost in porod...

Nosečnost in porod predstavljata velik izziv za žensko telo in um. In ne govorim o tem, kako je biti mama, ali kako izpopolnjujoče je materinstvo.

V prvi vrsti se soočamo s spremembami hormonskega ravnovesja v našem telesu, ki vpliva na čustvovanje, razpoloženje, razmišljanje, naravnanost. In ravno hormonska nihanja in pomanjkanje estrogena privedejo do suhosti ter upada želje po intimi.

V drugi vrsti se med nosečnostjo in po porodu na telesu pojavijo spremembe, ki jih je treba častno sprejeti. Povešene prsi, strije, spremenjena konstrukcija telesa, različne spremembe na zunanjem in notranjem spolovilu - vse to ženske še nekako sprejmemo, saj smo navsezadnje dale življenje.

Kot tretje pa je porod navsezadnje precejšnja travma za žensko telo, saj povzroča poškodbo veziv, mišičja ter živcev v intimnem predelu. Zaradi tega se pojavi ohlapnost, ter slabše občutenje pri intimnih odnosih.

Približno 80 odstotkov žensk me po porodu obišče v strahu, kaj bo z njihovimi intimnimi odnosi. “Me bo bolelo?” ali “Kako izgledam “tam dol” sta vprašanji, ki jih zaskrbljene novopečene mame največkrat postavijo. 

In to je povsem normalno. Porod namreč telesu povzroči številne poškodbe, ki se ne bodo “popravile” same od sebe, vsak naslednji porod pa vse skupaj le še poslabša.

#2: Zdravstvene spremembe...

Ena izmed hujših zdravstvenih težav, ki ima ogromen vpliv na težave pri intimi, je rak dojke. Skoraj vse ženske, ki ga prebolijo, padejo v kategorijo težav v intimi.

Cilj terapije pri raku dojk je namreč ta, da se iz ženskega telesa izloči ves možen estrogen. Ženske za ta namen prejemajo posebno hormonsko terapijo, ki povzroči skoraj popoln upad estrogena.

Zaradi premajhne količine estrogena v telesu pa je toliko slabša prekrvavitev v spolovilu, in pričnejo se pojavljati intimne težave: vlažnost, elastičnost, istočasno pa so zaradi teh sprememb tudi težave pri vzburjanju in doživljanju orgazma.

V svoji ambulanti se namreč pogosto srečam s 40. letnicami, ki jih kljub njihovi ljubezni do partnerja še vedno pesti suhost in posledično ne morejo imeti intimnih odnosov.

#3: Menopavza...

Ko ženske vstopimo v menopavzo, se v našem telesu zgodi skokovit padec estrogena, kar zmanjša prekrvavitev v tkivih naše nožnice.

Torej kri je tista, ki našim tkivom prinaša kisik in hrano. Če tkiva tega “goriva” ne prejmejo, se morajo celice pomanjšati, če želijo preživeti. Najpogostejša težava menopavze je tako pojav suhe, tanke nožnice in posledično občutenje bolečine med intimnimi odnosi

In to je posledica menopavze, s katero se na neki točki v življenju srečajo vse ženske. Morda vsaka ne toži po tem, saj nekatere ženske v zrelejših letih nimajo intimnih odnosov, in tako ne morejo ugotoviti, da je prišlo do kakršnihkoli sprememb.

Vse te spremembe v našem telesu, na katere ne moremo vplivati, pa ne pripeljejo le do bolečih odnosov, pomanjkanja užitka in suhosti, temveč se lahko pojavi tudi uhajanje urina.

To ženskam zelo zmanjša kakovost življenja.

Vprašajte se...

Ne bi bilo lepo, če bi se spet lahko, brez strahu pred bolečinami, prepustili intimnim odnosom?

Ne bi bilo super, če bi se počutile zapeljivo, srečno ter predvsem zadovoljno v svojem telesu - ne glede na to, s kakšno travmo se je moralo vaše telo spopasti?

Regenerativna ginekologija danes ponuja rešitve.

V želji kako pomagati vsem ženskam, sem tako vstopila v svet regenerativne medicine.

Rešitev za ohranjanje zdrave intime v vseh obdobjih življenja, ne glede na vaše življenjske preizkušnje, se nahaja v vašem telesu...

Rešitev za ohranjanje zdrave
intime v vseh obdobjih 
življenja, ne glede na vaše
življenjske preizkušnje, se
nahaja vašem telesu...

Dovolite, da razložim…

Gre za postopek imenovan O-Shot, ki uporablja metodo, ki se na različnih področjih medicine že leta uporablja za regeneracijo tkiv.

In z enako metodo lahko izboljšamo vašo spolnost.

Ker vem, da si morda malce težje predstavljate, kako vse skupaj izgleda in kaj ta rešitev pomeni za vas, sem pripravila spodnji video, v katerem vam vse podrobneje razložim.

Verjamem, da vam bo všeč, zato vas vabim, da si ga pogledate in si odgovorite na morebitna vprašanja...

Poglejte...

Naj vas popolnoma nič ne skrbi, če ste še vedno v dvomih, saj je to nekaj povsem normalnega. 

Kar sem se naučila v zadnjih 30-ih letih dela v ginekologiji je to, da je ženskam o svojih intimnih težavah precej neprijetno govoriti, zato tudi take odločitve težje sprejmemo kar iz danes na jutri, sploh na slepo preko interneta.

Povrh vsega pa takole na daleč niti ne vem, če bi sami sploh bili primerna kandidatka oziroma če je O-shot res nekaj, kar bi vam lahko pomagalo pri vaši zagati in izboljšalo kvaliteto življenja ter intimnih odnosov.

Navsezadnje je vsaka izmed nas unikat.

Zato bi vam želela nekaj podariti…

Zato bi vam želela nekaj podariti…

Da bi vam lahko celotno izkušnjo čim bolj olajšala, vas povabim na popolnoma brezplačen in neobvezujoč pogovor. Tako se boste lahko osebno z mano, v maksimalni diskretnosti pogovorili o vaših intimnih težavah ter se otresli morebitnih dvomov, ki se vam v zvezi z O-shotom porajajo.

Tako bova tudi ugotovili, ali je to resnično tisto, kar vam utegne pri vaših intimnih težavah pomagati. 

Ne glede na to, ali se boste v tem primeru odločili za naslednji korak, ali ne, bom še vedno vesela, da bom vsaj odgovorila na vaša vprašanja.

Navsezadnje obstaja veliko tabujev in pozabljenih tem v zvezi z intimo, ki pa so izredno pomembne za kvalitetno življenje vsake ženske...

Kako pa si lahko zagotovim svoj
brezplačen posvet?

Kako pa si lahko zagotovim
svoj brezplačen posvet?

Čisto enostavno...

V kolikor si želite izkoristiti to priložnost in ugotoviti, kako vam lahko O-shot pomaga do bolj kvalitetnega življenja, potem naredite naslednje...

Čez nekaj vrstic boste opazili velik roza gumb, ki vas bo s klikom nanj preusmeril na preprost vprašalnik, ki ga hitro izpolnite in pošljite.

Mimogrede, naš medicinski center se nahaja v Domžalah, na Slamnikarski cesti 3b.

V roku 24 ur vas bo nato nekdo iz moje ekipe poklical in povsem sproščeno se boste lahko dogovorili za vaš termin brezplačnega posveta z mano.

Če se vam zdi, da vaša težava preprosto ne more več čakati, pa me brezskrbno lahko tudi pokličete (če ura ni ravno 3 zjutraj) na telefonsko številko 040 454 171 in imate že v naslednjih nekaj minutah rezerviran svoj termin.

PRIJAZNO OBVESTILO: V medicinskem centru Kalliste upoštevamo vsa priporočila NIJZ za preprečitev širjenja virusa COVID-19. Še vedno ostajamo odprti.

V kolikor pa se boste bolj prijetno počutili, če vas pokličemo mi, pa kliknite na spodnji gumb in čimprej oddajte svoje povpraševanje…

Veselim se, da se spoznamo! 

dr. Ksenija Šelih Martinec, ustanoviteljica Kalliste medicinskega centra

P.S. Naj vam položim na srce še nekaj…

Ko imamo ženske rade svoje telo in v njem uživamo, se nam to obrestuje na vseh področjih – uspehu pri delu, zdravemu družinskemu okolju in odnosu do intime.

Verjemite mi - presenečeni boste, kakšne spremembe lahko doživimo v življenju le z manjšim posegom "tam spodaj".


2021 Kalliste I Vse pravice pridržane